Help overstroomd Wallonië

Help overstroomd Wallonië
Share this fundraiser

Steun de mensen in Wallonië die alles verloren hebben bij de overstroming van 14 juli

45 donations
€ 2613 raised

Gisteren, tijdens onze 17de dag ter plaatse, hebben weer vele verrassende en onthutsende verhalen, mogen aanhoren. Ook zijn er weer een aantal traantjes gevloeid. Sommige van geluk om ons terug te mogen zien en voor de hulp die we bieden, maar de meesten toch van mensen die het niet meer zien zitten. Met de winter en de feestdagen in het vooruitzicht vragen velen zich af hoe dit voor hen zal verlopen.

Maar met de broden,cup cakes en abrikozenflappen die de leerlingen van de bakkerij afdeling van de Sint-Martinusscholen Herk-de-Stad ons bezorgden hebben we weer een lach op vele gezichten kunnen naar voren brengen. Er was zelfs een mevrouw die haar 60ste verjaardag kon vieren met een taart die we haar konden geven.

Uit naam van allen die we gisteren iets hebben kunnen geven wil ik alle mensen die ons tijdens de afgelopen week voorzien hebben van spullen nogmaals hartelijk bedanken. Alle knuffels en kussen die we hiervoor mochten ontvangen stuur ik bij deze jullie richting uit. Speciale dank aan diegene die voor ons taarten, broden, cake, wafels, enz. ... bakten. Jullie inspanningen zijn zeker niet onberoerd voorbij gegaan.

Gisteren hebben we nog maar eens beseft dat onze hulp nog zeker nodig is daar. En we vrezen dat er nog drama's gaan volgen onder de mensen. Nu de georganiseerde voedselbedeling voor een groot deel weggevallen is merken we dat er op dat gebied opnieuw chaos begint te ontstaan. We vernemen dat de plaatselijke winkels die open zijn niet voldoende voorraad hebben en zich niet adequaat kunnen organiseren. Er wordt zelfs opnieuw om water gesmeekt! Overal waar we stopten komen de mensen naar buiten, ik zou bijna zeggen gestormd, om zich rond onze wagen te verzamelen en vragen ze naar eten en drinken. Dat heeft ons wel erg verrast nu bijna 3 maanden na de ramp.

Maar wij blijven doorgaan met hetgeen we doen zolang we op de hulp van jullie, lezers en verspreiders van dit dit verhaal kunnen rekenen. Iedereen die nog iets te doneren heeft kan met ons contact nemen en ons dit bezorgen. Wij zorgen er voor dat alles goed terecht komt. We beginnen ons zelfs al een beetje het hoofd te breken over hoe we iets zouden kunnen betekenen voor deze mensen tijdens de feestdagen. Dus iedereen die een idee hiervoor heeft en hieraan actief wil meewerken laat het maar horen.

News

Collectors

Loading...
Started on 23-08-21
Website widget
Add a widget of this fundraiser to a website or blog

Fundraiser organised for:

Hulp voor slachtoffers overstromingen Wallonië vanuit Vlaanderen

Fundraiser organised by:

Johan & Solange Hermans - Tastenoye

Johan & Solange Hermans - Tastenoye

45 donations
€ 2613 raised

Donations

 
Show all donations
Started on 23-08-21
Website widget
Add a widget of this fundraiser to a website or blog

In the media

Leerlingen Sint-Martinusscholen bakken voor Waalse slachtoffers overstromingen: “Ze hebben er zelfs geen bakker meer”

07 Oct 2021

HERK-DE-STAD - Bijna drie maanden na de vreselijke overstromingen in en rond Pepinster moeten de slachtoffers nog steeds rekenen op hulp van vrijwilligers om te overleven. Omdat de buurt geen enkele bakker meer heeft, trommelen vrijwilligers al wekenlang iedereen op om brood te bakken. Deze week zijn de leerlingen van de bakkerijschool in Herk-de-Stad de leveranciers van dienst.

Het Laatste Nieuws

Nog veel nood aan hulp na de overstromingen: "Mensen vragen sinds kort opnieuw eten"

30 Aug 2021

Anderhalve maand na de overstromingen is de nood aan hulp nog bijzonder groot in Wallonië. Johan Hermans ging al 11 keer ter plaatse om te helpen en getuigt over de schrijnende situatie.

Redactie24.be