Kerstpakkettenactie Stichting Life With Joy 2024

Kerstpakkettenactie Stichting Life With Joy 2024
Stephanie-Joy Eerhart

Geef jij een gezin dat in de bijstand leeft een feestelijke kerstbrunch cadeau? Doe dan mee!

 

Armoede in Nederland wordt omschreven als het niet kunnen voorzien in de eerste levensbehoeften, laat staan dat er geld is om met de feestdagen extra uit te pakken. Voor veel gezinnen zijn de feestdagen een bron van stress met een gevoel van falen richting de kinderen.

Een impressie van de kerstpakkettenactie voor minima uit 2023:

‘Vrijwilligers die een pakket naar een gezin hebben gebracht kwamen terug naar de inpak locatie en vertelde dat een jongetje de boodschappen uit het pakket uitgestald had onder de kerstboom. Hij riep met een zak afbakbroodjes in de hand: ‘met kerst hebben we harde bolletjes mamma!’.  

‘Een vrouw die het pakket aannam huilde en maar bleef vragen of het wel echt voor haar bestemd was. Ze had nog nooit eerder een kerstpakket gehad.'

‘Of een man voor wie het pakket kreeg en zei dat hij zich nu toch wel verplicht voelde om een kerstboom op te zetten voor de kinderen. Eerder wist hij niet waar hij de moed vandaan moest halen'

Zomaar een aantal reacties die ons een brok in de keel en een vastberadenheid geven om de kerstpakkettenactie ook dit jaar weer uit te breiden zodat nog meer gezinnen met kerst een fijne brunch met elkaar mogen beleven. Iedereen verdient het immers om zich geliefd en waardevol te voelen. 

Vaak weten we van onze buren niet dat zij het niet breed hebben. Er is steeds meer stille armoede, mensen die de huur niet kunnen betalen of kinderen die zonder ontbijt naar school gaan. Het aantal mensen dat een beroep doet op maatschappelijk werk, sociale uitkeringen en ondersteuning van kerken stijgt dagelijks.

Hulpverleners die werkzaam zijn met deze groep mensen kunnen voor kerst hun cliënten in de regio IJmond, Kennemerland, Zaanstad en Alkmaar aanmelden voor een kerstpakket van Stichting Life With Joy via info@lifewithjoy.nl 

Stichting Life With Joy stroopt samen met ruim 50 vrijwilligers de mouwen op en maakt voor de 14e jaar kerstpakketten voor deze mensen. Daarnaast streven we ernaar om elk kind te verblijden met een cadeaubon á 25 euro van de Intertoys of bioscoop. Dankzij een gift in natura is het pakket dit jaar ook nog eens aangevuld met luxe toiletartikelen. Om deze 400 pakketten met cadeaubon te kunnen realiseren kunnen we niet zonder jouw financiële bijdrage! 

Hoe je kunt helpen:

We zoeken mensen (of bedrijven) die ons willen sponsoren. Laat ieder geven zoveel hij zelf kan missen of wil geven, elke gift draagt bij aan het behalen van ons doel!

Kun jij een (kleine) bijdrage (of misschien wel een heel kerstpakket a 65 euro) missen zodat wij in staat zijn om maar liefst 400 gezinnen te voorzien? Wil je de actie delen in je eigen netwerk? Of kun je iets anders voor ons betekenen? Laat het dan vooral weten. Wij zijn je ontzettend dankbaar.

Hartelijke groet en alvast warme feestdagen,

Stephanie-Joy Eerhart, namens het bestuur van Stichting Life With Joy

Ter info: 

  • Wij hebben een ANBI status zodat u 1,25 keer het bedrag van de gift kunt aftrekken in de aangifte vennootschapsbelasting.
  • Deze crowdfunding is één van de manieren waarop we donaties verwerven voor de kerstpakkettenactie. U kunt ook rechtstreeks via onze website doneren.
  • Bezoek onze website op www.lifewithjoy.nl voor meer informatie.
  • Voor contact per e-mail: info@lifewithjoy.nl

Updates

Loading...

Collectors

Loading...
Started 8 hours ago
Viewed 183x

Fundraiser organised for:

Stichting Life With Joy

Stichting Life With Joy

Fundraiser organised by:

Stephanie-Joy Eerhart

Stephanie-Joy Eerhart

 
Fundraiser will run till 31/12/2024

Donations

 
Show all donations
Started 8 hours ago
Viewed 183x
Website widget
Add a widget of this fundraiser to a website or blog