Steun Wanicare tijdens de ZevenHeuvelenLoop!

Steun Wanicare tijdens de ZevenHeuvelenLoop!
Stichting Wanicare Willemijn Eggen
Share this fundraiser

15 km hardlopen om geld in te zamelen voor de opvang van bedreigde wilde dieren uit de illegale handel in Indonesië.

26 donations
€ 875 raised

Zondag 21 november 2021 wordt er weer de Zevenheuvelenloop georganiseerd. Daarom ga ik 15 km hardlopen over de 7 heuvelen rondom Nijmegen om geld op te halen voor de wilde dieren in Cikananga waar wij 12 jaar lang bij betrokken zijn. Als oprichtster van Wanicare ben samen met mijn man Roel Jansen hard aan het trainen, om op die manier geld in te zamelen voor Stichting Wanicare. 

Als gevolg van Corona gaat het opvangcentrum in Cikananga (Indonesië) door een moeilijke tijd. We hopen van harte een heel mooi bedrag op te halen nu we het moeten doen zonder de gebruikelijke inkomsten. In Cikananga zorgen we momenteel voor ruim 450 bedreigde dieren uit de illegale dierenhandel, en wij hebben alle steun nodig hen te verzorgen én om deze dieren terug te plaatsen in de vrije natuur. 

Steun je ons? Via deze website kun je gemakkelijk en snel een donatie maken voor Stichting Wanicare. 

Hartelijk dank voor je steun!

Iets over mijn achtergrond en Cikananga 
Vanaf mijn tiende jaar (na het horen van de bijzondere verhalen van mijn vader over zijn reis en werk in de binnenlanden van Kalimantan) wilde ik mij inzetten voor de bescherming van orang utangs en andere primaten. Iedereen lachte toen om dat kleine meisje… maar het bleef mijn passie en missie, tot op de dag van vandaag.

Vanaf 16 jaar heb ik stages gelopen en gewerkt in opvang centra’s voor wilde dieren in Azië.  Al op jonge leeftijd kreeg ik onverwachts de kans om in het Cikananga Wildlife Center aan de slag te gaan. Het centrum zat op dat moment totaal aan de grond en dat hebben we in de jaren daarna weer volledig opgebouwd. Dat doen we sinds 2009 middels onze stichting: Wanicare. In de 11 jaar daarna heb ik in Cikananga gewerkt en tegenwoordig zet ik dat werk voort vanuit Nederland, en gedeeltelijk in Indonesië. 

Stichting Wanicare:
Voert programma’s uit voor de bescherming en behoud van wilde dieren en natuur. Ons voornaamste programma is de ondersteuning van het Cikananga Wildlife Center in Indonesië. In Cikananga worden honderden wilde (Bedreigde en beschermde) dieren opgevangen, zoals orang-oetans, luipaarden, beren, neushoornvogels, otters en nog vele andere soorten. Deze dieren zijn uit de handen van stropers gered of hebben hun leefgebied verloren door ontbossing. De dieren balanceren vaak op het randje van leven en dood en hebben acuut hulp en onderdak nodig. Het uiteindelijk doel is deze dieren terug te plaatsen in het wild. 

www.wanicare.com
www.cikanangawildlifecenter.com

 

News

Collectors

Loading...
Started on 28-09-21
Viewed 522x
Website widget
Add a widget of this fundraiser to a website or blog

Fundraiser organised for:

Stichting Wanicare

Fundraiser organised by:

Stichting Wanicare Willemijn Eggen

Stichting Wanicare Willemijn Eggen

26 donations
€ 875 raised

Donations

 
Show all donations
Started on 28-09-21
Viewed 522x
Website widget
Add a widget of this fundraiser to a website or blog