Ulftenaar in zak en as na ongeval op A18

Ulftenaar in zak en as na ongeval op A18
Romano Firing
Share this fundraiser via:

Na een ernstig ongeval op de A18 ben ik mijn auto kwijt, deze wordt als verloren beschouwd. Nu geen vervoersmiddel meer...

 

Romano Firing wilde maandag vanuit Ulft met zijn zwangere vriendin naar het ziekenhuis in Nijmegen rijden voor een echo, maar raakte betrokken bij een ongeval. In een emotionele oproep op Facebook doet hij zijn verhaal in de hoop dat de bestuurder van een busje zich meldt.

"Het was niet gewoon een ongevalletje op de snelweg", verzucht Firing, die een dag later nog steeds vol emotie zit. Naar eigen zeggen werd de Ulftenaar tot een noodstop gedwongen door de bestuurder van een wit busje. Dat gebeurde op de snelweg A18, vlak na de afslag naar de Europaweg bij Doetinchem. "Het ging allemaal mis toen een andere automobilist wilde invoegen en ik moest remmen, waardoor het busje achter me ook moest afremmen", zegt Firing. "Vervolgens haalde ik deze auto in en ging ik weer naar de rechterbaan. Het busje kwam toen met volle snelheid langs me rijden, ging naar het midden van de weg en trapte op de rem. Ik moest vol in de ankers."

Firing botste ondanks de remactie tegen het busje aan. Zijn auto begon te tollen, raakte de vangrail en kwam uiteindelijk midden op de weg tot stilstand. De zorgen van de Ulftenaar gingen gelijk uit naar zijn vriendin, die twintig weken zwanger is. Ze werd ter plekke gecontroleerd door ambulancepersoneel. "Nu gaat het gaat weer goed met haar, ook met de kleine", vertelt Firing. "De baby is wel wat onrustiger dan normaal, maar je weet niet of dat van de klap komt, of door de stress van mama. Zelf heb ik last van nek- en rugklachten en wat hoofdpijn. Daarvoor ga ik nog naar het ziekenhuis."

'Rol wordt onderzocht'
Van de bestuurder van het witte busje ontbreekt sinds het ongeval ieder spoor. Wel heeft Firing aangifte gedaan na het ongeval. De politie laat weten dat er nog een onderzoek loopt naar de situatie: "De toedracht wordt op dit moment nog onderzocht, daarmee ook de eventuele rol van de bus. We zijn nog op zoek naar getuigen die wat hebben gezien of wellicht dashcambeelden hebben."

Crowdfunding
Naast de medische zorgen, heeft Firing door het ongeval geen eigen auto: "Ik heb als taxichauffeur nog wel een bus bij huis staan, maar die kan ik niet voor prive gebruiken." Of de verzekering geld uitkeert, is voor de Ulftenaar nog onzeker. "Mensen hebben mij geadviseerd om een crowdfunding op te starten, maar het liefste regel ik het gewoon met de verzekering. We hebben nu in ieder geval één getuige gevonden. Ik hoop dat er zich meer melden."

Foto: Romano Firing

Updates

Loading...

Collectors

Loading...
Started on 11/01/2022
Viewed 3039x
Website widget
Add a widget of this fundraiser to a website or blog

Fundraiser organised by:

Romano Firing

Romano Firing

 

Donations

 
Show all donations
Started on 11/01/2022
Viewed 3039x
Website widget
Add a widget of this fundraiser to a website or blog
 
Other fundraisers in: Accident / Bad luck
Report abuse