In the media

RTL Nieuws

Veel steun voor Alex S. bij rechtszaak rond zelfmoordmiddel: 'Heel blij mee'

15 Feb 2023

Veel steun vanmorgen voor Alex S. bij de rechtbank van Den Bosch. Tientallen mensen wilden S., die aan honderden mensen een zelfmoordmiddel zou hebben verkocht, 'moreel bijstaan'. "En daar ben ik heel blij mee", zei Alex S. aan het einde van de zitting tegen RTL Nieuws.

RTL Nieuws
Omroep Brabant

Steunactie voor man die zelfmoordpoeder verkocht: 'Alex is dapper'

07 Feb 2023

Alex Schot kan volgende week woensdag rekenen op steun van tientallen sympathisanten. De rechtbank in Den Bosch buigt zich dan in een niet inhoudelijke zitting weer over de 29-jarige Eindhovenaar. Hij wordt onder meer verdacht van hulp bij zelfdoding door de verkoop van zelfdodingspoeder. De Steungroep Dappere Burgers gaat Schot zowel vóór als tijdens de rechtszaak een hart onder de riem steken.

Omroep Brabant
Eindhovens Dagblad

Eindhovenaar Alex S. zamelt geld in voor ‘juridische kosten’ in strafzaak over verkoop zelfmoordmiddel

06 Feb 2022

EINDHOVEN - Eindhovenaar Alex S., bekend van de verkoop van zelfdodingspoeder, is wat hij noemt een ‘steunactie’ gestart voor financiële hulp in zijn strafproces. Onduidelijk is op welke kosten hij doelt, hij werd aanvankelijk bijgestaan door een gratis advocaat.

Eindhovens Dagblad
Omroep Brabant

Man die zelfdodingsmiddel verkocht zamelt geld in voor zijn rechtszaak

05 Feb 2022

De 28-jarige Eindhovenaar Alex Schot is een crowdfundingsactie begonnen om de kosten van zijn rechtszaak te betalen. Schot, tot vandaag bekend als Alex S., treedt zelf naar buiten en legt op een website uit waarom hij het geld nodig heeft. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem onder andere van hulp bij zelfdoding. Met een handeltje in een zelfdodingspoeder zou hij 55.000 euro verdiend hebben.

Omroep Brabant
1 Vandaag

Een zelfdoding kost de maatschappij 2,8 miljoen euro, 113 wil meer aandacht voor preventie

08 Nov 2021

2,8 miljoen euro. Zoveel kost het de maatschappij als één persoon in ons land zelfmoord pleegt. Zelfmoordpreventielijn 113 liet dat uitrekenen. De organisatie wil structureel meer aandacht voor preventie. "Het staat nu niet hoog op de prioriteitenlijst."

1 Vandaag