In the media

Nieuwsblad

Olena Zelenska op bezoek in ziekenhuis waar Nele uit Beringen werkt

19 Aug 2022

LVIV/BERINGEN/GENK - “Nele, kom snel naar hier! Olena Zelenska komt!” De Oekraïense presidentsvrouw bezocht woensdag in de stad Lviv het ziekenhuis waar de Beringse Nele Szczudlo als vrijwilligster werkt.

Nieuwsblad
Het Belang Van Limburg

Beringse (34) ontsnapt net aan raketaanvallen in Lviv: “Mijn appartement beefde”

04 May 2022

Beringen/Lviv - Ze stond net onder de douche, toen ze opgeschrikt werd door twee luide knallen. Gevolgd door een derde, waarna het hele appartementsgebouw beefde. De Beringse Nele Szczudlo (34) werkt een maand als vrijwilligster in Lviv, maar ontsnapte dinsdag maar net aan de raketaanvallen.

Het Belang Van Limburg
GVA

Limburger brengt ambulance naar Kinderziekenhuis in Lviv

16 Apr 2022

Gemeenteraadslid Peter Deltour (N-VA) is donderdag samen met Yaroslaw en Nele Szczudlo, vrijwilligers bij de vzw Oekraïens Godsdienstig Caritatief Cultureel Centrum Heilige Sophia in Genk, vertrokken naar Kinderziekenhuis en Medisch centrum Dnistrovska 27 in Lviv, Oekraïne. Ze gaan er de occasie ambulance afleveren.

GVA
Het Belang Van Limburg

Truienaar brengt ambulance naar Kinderziekenhuis in Lviv

16 Apr 2022

SINT-TRUIDEN - Gemeenteraadslid Peter Deltour (N-VA) is donderdag samen met Yaroslaw en Nele Szczudlo, vrijwilligers bij de vzw Oekraïens Godsdienstig Caritatief Cultureel Centrum Heilige Sophia in Genk, vertrokken naar Kinderziekenhuis en Medisch centrum Dnistrovska 27 in Lviv, Oekraïne. Ze gaan er de occasie ambulance afleveren.

Het Belang Van Limburg
Genk.be

INZAMELACTIE DOOR HELP OEKRAÏNE LIMBURG

03 Mar 2022

Help Oekraïne Limburg - een groep van drie generaties van Oekraïners in Limburg - doet een oproep voor financiële giften, baby- en kinderbenodigdheden, medisch materiaal en hygiënisch materiaal.

Genk.be
Het Laatste Nieuws

“Wij zijn geen soldaten, maar bang toekijken doen we niet”: Oekraïense Limburgers Serge (37), Nele (34) en Stephanie (35) starten inzamelactie

02 Mar 2022

MAASMECHELEN/GENK - “Velen van ons hebben nog familie verspreid over heel Oekraïne...wij moéten dus helpen. Stilzitten zit niet in ons bloed.” Dat zijn de woorden van Serge Cervak (37) uit Maasmechelen, die samen met Nele Szczudlo (34) uit Beringen en Stephanie Koziej (35) uit Tongeren een steunactie opricht. Doel? Zoveel mogelijk cruciale goederen en middelen inzamelen aan de Oekraïense Kerk in Genk voor de Oekraïense bevolking aan de grens.

Het Laatste Nieuws