Aardbeving Syrië Huis van mijn ouders ingestort

Aardbeving Syrië Huis van mijn ouders ingestort
Mohamad Abdul Rahim

 

In oktober 2015 kwam ik aan in Nederland na een lange en risicovolle vlucht uit Syrië die me langs Libanon, Turkije, Griekenland etc bracht. In Groningen heb ik sindsdien een bestaan opgebouwd. Zo werk ik inmiddels fulltime als docent op de Hanzehogeschool. 

Mijn ouders wonen nog in Syrië, in de door de aardbeving zwaar getroffen stad Latakia, aan de kust en pal onder Turkije. Hun eigen huis hun enige bezit is volledig verwoest (zie foto), ze hebben de eerste nachten geslapen in de moskee en zitten nu bij vrienden. De situatie is onhoudbaar. Ze hebben een klein pensioen: 20 euro in de maand. Dat is onder normale omstandigheden al veel te weinig om van rond te komen laat staan in deze situatie. En dat na alle ellende van de oorlog, die nog steeds woedt en voor verwoesting zorgt.

Het vreet aan me, ik kan er niet van slapen en maak me ernstige zorgen. Ik ben ten einde raad, niemand in Syrië helpt hen. Mijn broer en ik zitten in Nederland, mijn zus woont nog wel in Syrië maar in een ander gebied en reizen is onmogelijk. Daarom wil ik via deze weg proberen om geld in te zamelen, zodat ik ze een dak, veiligheid, eten en drinken kan bieden in deze verschrikkelijk barre tijden.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 11-02-2023 gestart
2367x bekeken

Actie georganiseerd door:

Mohamad Abdul Rahim

Mohamad Abdul Rahim

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 11-02-2023 gestart
2367x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog