Care for Congo

Care for Congo
Deel deze actie

Voor een dorp in Congo, willen we samen met u een boerderij opzetten die het dorp voorziet van voedsel en handel.

2 donaties
€ 15 van € 850 ingezameld

Hallo,
 

In 2020 begonnen we met dit project voor Congo. We zamelen geld in zodat zij landbouwgereedschap en zaden kunnen kopen, hiermee helpen we ze langere tijd.

Het noordoosten van Congo is één van de meest geteisterde rampgebieden in Afrika. Het gebied heeft in 12 jaar oorlog, hongersnood(SAM) en ziektes meegemaakt. Waarvan in 2008 nog de helft van de slachtoffers kinderen waren onder de 5 jaar. Elk heeft een permanente afdruk achtergelaten. Maar er is ook veel ongerepte land. Dit kan benut worden, als we met jou helpen een boerderij te bouwen. Hier kom jij dus in !

Samen veranderen we dat land, door ze voor de volgende generaties met gereedschap te voorzien. In tegen stelling tot andere goede doelen, richten we enkel op de boerderij. Hoe zou je het vinden om mee te helpen? 

In de dorpjes bevinden zich nu kleine winkeltjes, ook zijn er scholen. Dankzij de kerk is daar veel vooruitgang ontstaan. De huizen en faciliteiten zijn alsnog beperkt, zoals een stevige boerderij. We hebben met de lokale pastor van het CEDEF, contact kunnen maken. Bij hen kunt u dit project eventueel confirmeren op de site, https://cedeffizi.blogspot.com

Hoe gaan we dit doen? 

Het doel is om ze de gereedschappen te geven, waarmee ze zelf aan de slag kunnen. Gereedschap als, ploegen, scheppen, huifkarren, hamers, telefoons, en veel meer. Ook zaden en grondbemesting is van belang. Hiervoor is geld nodig, helemaal niet zoveel als andere doelen! Dat geld is echter niet het hoofddoel, vooral is belangrijk dat we het geld, nauwkeurig doorgeven aan de juiste personen en aan de juiste middelen, middels de juiste paden. Zoals verzamelen van boerderijmachines die we aan dorpshoofden doneren. Waarop de boeren daar hun pacht kunnen vergroten of dat zij middelen als elektriciteitskabels aan de monteurs daar delen. Zo kunnen ze zichzelf voorzien met voedsel, en dit ook weer verkopen. Winkeltjes raken zo gevuld met goederen, die ook weer elektra en timmerwerk nodig hebben, hierdoor floreert het gebied. En raken we zo een hele hoop mensen. 

Niet enkel directie injecties van geld, maar nuttige middelen voor de komende 20 jaar.

Wat denk je ervan?! Indien u dit goed acht, dan mag u dat uiten via de donatieknop. Het verloopt als een webshop.

Lees hieronder verder waar het geld heen gaat:

Versturen van gereedschap:

Gereedschap doos, hamers, harken, schroevendraaiers en schroeven, boormachines, machetes, tuinslangen, vorken, pickaxen, scheppen, watersproeiers, huifkar, naaispullen, graafgereedschap. 

       150,-

Land cultiveren: 

Men heeft beschikking over 1000 hectare verbouwt moet worden, hier komt de boerderij. Er zijn tools nodig voor de boerderij faciliteiten (oa. harken, maalmachines). Er is 17 kg bonenzaden en sorghumzaden nodig om te worden gezaaid.

Zaden(tarwe, bonen, mais), landbouw gereedschap, tuinspullen, opslag silo’s, waterpompen, handschoenen, hegscharen.

        450,-

Later:

Duurzame apparatuur, zoals elektrische generatoren, zonnepanelen, elektriciteitskabels, rioleringspijpen, las apparatuur, transformatoren, accu’s.

       800,-.

Maak een echte impact, druk rechts boven op de donatie knop en doneer wat u maar kunt missen, alles is groot.

Het doel is maar, 1000,-. Met jou hulp moet dat lukken en raken we 100-en mee in de jaren die volgen! Als iemands donatie groot is, dan wordt er een school naar jou genoemd echt waar! Dat hebben ze mij ook voorgesteld, super grappige beloning toch?

In Congo zijn er ongelofelijk mooie groene graslanden. Dit wil ik ooit eens zelf bezoeken. Dat horen wij te conserveren. Je kunt daar aan meehelpen door zoiets op je eigen pagina te delen. 

Het verzamelde geld wordt direct naar CEDEF overgemaakt. Dat we op de webpagina presenteren. U ziet hier ook de kwitantie en het gekochte waar met datum.

Iets over mij, ik ben Vincent Liu, ik woon in 's-Hertogenbosch en ik ben 31 jaar oud. Ik studeer IT en in mijn vrijetijd doe ik graag vrijwilligerswerk. Ik zet mijn vaardigheden in om zo op den duur een goede impact te maken op mijn omgeving. Mijn email-adres: orefelix89@gmail.com. 

Als u CEDEF zelf wilt contacteren:

  • Naam: Pastor Mulamba Placide Kituta ( executive director )
  • Emailadres: cedef.office@ yahoo.com
  • Adres: Fizi/Baraka Moma, BP: 267
  • Stad: Bukavu, South Kivu
  • Land: Democratic Republic of Congo

Hoop dat je ze wil helpen! 

Groeten,

Vincent

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 03-04-2021 gestart
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd door:

Vincent Liu

Vincent Liu

2 donaties
€ 15 van € 850 ingezameld

Donaties

 
Toon alle donaties
op 03-04-2021 gestart
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog