Crowdfunding voor kattenopvang "Dendermondse zwervertjes"

Crowdfunding voor kattenopvang "Dendermondse zwervertjes"
Deel deze actie

Ik start deze crowdfunding op omdat deze kattenopvang in moeilijkheden zit. Ze hebben dringend financiële middelen nodig.

151 donaties
93%
€ 5.550 van € 6.000 ingezameld

Hier onder het bericht van de kattenopvang:

Beste Sympathisanten,

We stellen dit al een tijdje uit, door de vele noodvragen. Maar gaan op dit moment van onze harten een steen moeten maken.  Onze organisatie zal nét zoals vele collega's dit al met pijn in het hart hebben moeten meemaken een (tijdelijke) opnamestop moeten invoeren.  Wij doen dit niet met plezier, en zijn dit al enkele weken aan het vermijden maar hebben vandaag in samenspraak met het bestuur de knoop doorgehakt.  

We hebben verschillende redenen om deze stop in te lassen. Ten eerste zitten onze opvanggezinnen en het lokaal nokvol en kunnen wij niet meer "veilig" dieren binnenloodsen.  We kunnen onmogelijk creatief blijven "verschuiven".  We gaan het ook niet onder stoelen of banken steken dat het op deze moment ook broodnodig is dit te doen om een financiële gezonde organisatie kunnen blijven. De laatste weken zijn bijna alle katjes die binnengekomen zijn zorgenkatjes geweest.  Dit is steeds een uitdaging want buiten de extra zorgen, brengen deze schatjes ook extra kosten mee. Wij zijn ook een hele jonge organisatie die daar duidelijk zijn weg nog moet in zoeken.  We hebben het kunnen "rekken" tot het laatste kwartaal maar gaan nu duidelijk even opnieuw moeten "resetten".

Help ons helpen

Achter de schermen zijn de vrijwilligers in gang geschoten. En zal je de komende weken wel wat "reddingsacties" zien verschijnen. Op deze manier gaan we proberen om dit laatste kwartaal zoveel mogelijk te knokken om de organisatie weer "gezond" te maken.  Een opnamestop is noodzakelijk omdat we zeker NOOIT aan de kwaliteit van de verzorging gaan willen inboeten. Dit zou tegen al onze idealen ingaan uiteraard.  Wij bieden jullie de komende weken vele manieren aan om ons te ondersteunen. Enkel op deze manier kunnen wij snel wéér aan de slag om katjes in nood te helpen.

Lieve collega opvangen,

Via deze weg doen wij een oproep aan onze collega kattenopvangen in de regio of daarbuiten.  Kunnen jullie ons laten weten of jullie eventueel nog open staan om onze DRINGENDE "hulpvragen" te verwerken? Op deze manier zal onze "opvanglockdown" minder zuur aanvoelen. En kunnen we toch nog de zwaarste noodgevallen proberen te helpen.

Opgelet! We stoppen enkel met het opnemen van dieren binnen de opvang.  TNR = het vangen en steriel maken van katjes zal uiteraard blijven uitgevoerd worden. Integendeel... we gaan proberen onze vrijwilligers te motiveren om in deze periode extra handjes toe te steken bij het "straathoekwerk".

Wat kan je verwachten en hoe kan je ons snel door deze fase helpen?

Momenteel staan gepland:

Snoepactie die online verder zal lopen.

Een Soepverkoop,  Cupcakeverkoop en onze  Herfst-ontbijtactie

We gaan voor al onze katjes die in de opvang verblijven extra beschermengelen zoeken... volg ons op facebook voor meer info!

Er volgt ook een grote solidariteitsactie waarin wij mensen die een beetje tijd over hebben en zin hebben een privé-initiatief te nemen de mogelijkheid te geven om "warme" acties te organiseren voor onze katjes.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 12-10-2021 gestart
8522x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd door:

Kristien De Backer

Kristien De Backer

151 donaties
93%
€ 5.550 van € 6.000 ingezameld

Donaties

 
Toon alle donaties
op 12-10-2021 gestart
8522x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog
Andere acties in: Dieren
Misbruik melden