Droom om piloot te worden aan diggelen door faillissement vliegschool

Droom om piloot te worden aan diggelen door faillissement vliegschool

Na faillissement van vliegschool BAFA ben ik alles kwijt

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Al van kindsbeen af droomde ik ervan piloot te worden. Toen ik in september 2019 de opleiding eindelijk kon starten, koos ik voor de oudste vliegschool van België, BAFA, omdat ik dacht dat ik daar wel goed zou zitten.

Foute keuze helaas.

Ik betaalde 100.000 EUR voor de opleiding, exclusief examengeld, landingstaxen en zo meer. De eerste maanden liepen vrij vlot maar na enige tijd begon de opleiding te slabbakken. Er werd steeds wel een excuus verzonnen… 

In 2020 was er corona die roet in het eten gooide maar daar bleef het helaas niet bij. De school raakte in grote financiële problemen en werd overgenomen. Dat was het begin van het einde.

Tankkaarten werden geblokkeerd, instructeurs weigerden te vliegen tenzij er rechtstreeks aan hen betaald werd omdat ze al maanden loon tegoed hadden (terwijl dat wel allemaal aan BAFA betaald was). Uiteindelijk werden alle vliegtuigen verkocht om de vloot zogezegd te vernieuwen maar van de 4 beloofde vliegtuigen werden er uiteindelijk na lange tijd slechts 2 geleverd. Veel te weinig dus om iedereen een degelijke opleiding te geven.

De studenten werden in het ongewisse gelaten. Alle communicatie viel uit.

In augustus ben ik naar een advocaat gestapt die aan Bafa het door mij betaalde geld terugvorderde maar ik kreeg daar zelfs geen reactie op.

Op 11 januari is Bafa failliet verklaard. Ik ben alles kwijt, zowel mijn opleiding als de 100.000EUR. Intussen is de opleiding reeds een pak duurder geworden. Komt daarbij dat mijn theorie vervalt in juni 2024 dus als ik tegen dan mijn vlieguren niet heb verlies ik ook die nog.

Ik heb alles geprobeerd om gehoord te worden, helaas zonder resultaat.

Vandaar dat ik via deze weg probeer om toch iemand warm te krijgen om mij te financieel te steunen zodat ik mijn kinderdroom toch kan waarmaken.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 03-02-2024 gestart
255x bekeken

Actie georganiseerd voor:

Droom om piloot te worden aan diggelen

Droom om piloot te worden aan diggelen

Actie georganiseerd door:

Rita Spiliers

Rita Spiliers

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Donaties

 
Toon alle donaties
op 03-02-2024 gestart
255x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog