Een toekomst voor 058 Samen Sterk!

Een toekomst voor 058 Samen Sterk!

058 Samen Sterk bereikt inwoners die geen aansluiting vinden binnen het reguliere verenigingsleven en officiële instanties.

 

Het initiatief van 058 Samen Sterk komt van ervaringsdeskundige Jerrel Ramdat. Hij begon vanuit een uitkering met meerdere beweeggroepen in de sociaaleconomische zwakkere wijken van Leeuwarden. Dit is uitgegroeid naar een groep van meer dan 80 mensen die regelmatig meedoen aan activiteiten. Maar nu dreigt dit initiatief per oktober 2024 te eindigen vanwege het ontbreken van een structurele financiering. Hiermee dreigen 10-tallen kwetsbare inwoners hun sociaal netwerk te verliezen met mogelijk verstrekkende gevolgen. Daarom starten we een steunactie voor de toekomst van 058 Samen Sterk!

In juni 2019 heeft Jerrel Stichting 058 Samen Sterk opgericht met als doelstelling het dagelijks bereiken en helpen van mensen bij persoonlijke ontwikkeling met bewegen als middel en plezier voorop. Hij bereikt vooral personen die geen aansluiting vinden binnen het reguliere verenigingsleven en officiële instanties. Dit is overigens ook de belangrijkste reden dat de financiering vanuit systeempartijen stokt.

In een wereld vol van hokjes waar we mensen in proberen te delen, is 058 Samen Sterk een veilige plek waar iedereen mag zijn wie men wil. Stichting 058 Samen Sterk wil zoveel mogelijk mensen bereiken in Leeuwarden die wel hulp kunnen gebruiken, maar dat via de reguliere circuits niet vinden. Voorbeelden van problematiek waar de deelnemers mee te maken hebben zijn onder andere obesitas, sociale angsten, huiselijk geweld, schuldsanering/bijstand en alcohol- of drugsverslaving. Deze mensen zijn aan het overleven en komen daardoor niet toe aan persoonlijke ontwikkeling. Door onderdeel te worden van een groep, regelmatig met elkaar te bewegen, koffie te drinken, te eten en te delen, ontstaat ook motivatie om doelen te stellen. We willen dat mensen, met hulp van de groep, weer in hun kracht komen te staan en actief meedoen in de samenleving. En bovenal plezier hebben met elkaar!

Kijk voor al het mooie wat wij doen op facebook: Kijk voor al het mooie wat wij doen op facebook: https://www.facebook.com/bewegenmetplezierdoejehier/

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 26-08-2024 gestart
1384x bekeken

Actie georganiseerd voor:

058 Samen Sterk

058 Samen Sterk

Actie georganiseerd door:

Daan Bultje

Daan Bultje

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 26-08-2024 gestart
1384x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog