Elk kind een glimlach door een eerlijke kans!

Elk kind een glimlach door een eerlijke kans!
Team de mooie glimlach

Het "opstapje" of duwtje in de rug voor diegene die het nodig heeft! Wij gaan op zoek en gaan helpen. Eigen inleg € 50.000,-

 

Hallo allemaal,

Iedereen kent wel iemand die “gevangen” zit in zijn of haar “situatie” en zonder hulp gaat deze persoon hier niet zomaar uitkomen. Wij als jong stel van 28 en 31 en beiden commercieel actief geloven in ieders zijn kracht en dat soms kleine dingen de juiste snaar kunnen raken om mensen hun kracht te laten terugvinden en er weer voor te gaan!

Bewezen is dat wanneer de kinderen en/of jongeren blij zijn, het gezin in algemene zin succesvoller is. Kleine problemen hebben in deze gezinnen vaak geen grote impact. Dit terwijl dit in andere gezinnen juist de druppel kan zijn waardoor niets meer lukt. Wij richten ons hier op kinderen en jongeren tot +/- 17 jaar.

Wij willen hier de komende 2 jaar proberen iets aan te doen en investeren hier zelf onze tijd en ons spaargeld voor wat neerkomt op +/- € 50.000,-. Omdat dit niet voldoende is, is deze actie opgericht. Uiteraard is alles gericht op een blijvend bestaan, zodat na deze 2 jaar de opgezette doelen door blijven draaien en ook zullen blijven groeien. 

Wat gaan we doen!
Ja “gaan”, want dat we dit gaan doen staat vast. Door onze eigen inleg is het begin er en is het succes hiervan afhankelijk van jullie donaties.  

Op elke school in iedere klas zitten 1 of meerdere kinderen en/of jongeren die niet dezelfde leuke dingen kunnen doen als andere kinderen. Heel vaak heeft dit ook gevolgen op hun presteren en daardoor gevolgen voor hun hele leven! Los van het feit dat deze kinderen vaak minder zelfverzekerd en gelukkig zijn. Dit willen wij anno 2023 nu eindelijk eens doorbreken!

Wij hebben de afgelopen tijd al veel voorwerk gedaan en zijn in contact gekomen met diverse sportverenigingen, zwembaden, pretparken en vakantieparken waarmee ook de eerste mooie afspraken gemaakt zijn. Bijvoorbeeld kunnen wij nu heel veel goedkopere entree kaartjes beschikbaar stellen, helaas “heel veel goedkoper” maar nog niet gratis. Ook zijn er al mooie eerste afspraken met diverse sportverenigingen en zwembaden.

Aan de andere kant hebben wij mooie bedrijven ontmoet welke het maatschappelijk belang inzien van een project als deze. Wij proberen deze bedrijven als bijv. een sponsor te koppelen aan de voetbalclub welke ons dan weer 10 plaatsen geven voor een kosteloos jaar voetballen! Tegelijk helpen wij dit bedrijf met naamsbekendheid en vragen wij ook altijd om stageplekken zodat ook op professioneel vlak deze kinderen en jongeren zich kunnen gaan bewijzen en ontwikkelen. 

De basis en middelbare scholen welke wij tot nu toe hebben gesproken staan hier allemaal zeer positief tegen over. De basisschool vind het belangrijk dat alle kindjes een fijne en vooral zorgeloos kindertijd krijgt met daarin gelijke kansen. De middelbare scholen vinden het belangrijk dat iedereen zich kan ontwikkelen, dit kan door snuffelstages, presentaties van deze bedrijven op school maar ook door bijv. zaterdags te kunnen voetballen met zijn of haar klasgenootjes. 

Ons idee werkt als een “soort” budget per kind en begint op de scholen. De aangesloten bedrijven, parken en sportcentra komen hier bij elkaar. Wij werken er naar toe dat er een soort “saldo” ontstaat welke verdeeld wordt door de school (bijv. 25x entreekaartjes, 50x GSM abonnement, 25x naar de film, 10x plaats op de voetbal vereniging, enz). Uiteraard houden wij er toezicht op zodat dit zo eerlijk mogelijk gebeurd en vooral niet op een “wie het eerst.. ” of “de grootste mond..” manier. Wij proberen dit ook zo “stil” mogelijk verdeeld te krijgen onder de kinderen zodat er niet alsnog dat vervelende “stempel” ontstaat. Het heeft voor ons dan ook helemaal niet alleen te maken met de financiële achtergrond van een kind/jongere. Een zieke ouder of broer/zusje of bijv. een scheiding kan er ook al voor zorgen dat er voor langere tijd vergeten wordt om ook uit weer uit deze put te kijken. Wij proberen dan ook in elke denkbare vorm deze gezinnen weer vooruit te helpen. 

Helaas blijken sommige acties nu nog tijdelijk of zijn bepaalde initiatieven niet helemaal gratis. Als voorbeeld ben je er met gratis zwemles nog niet, er moet natuurlijk ook een stoere zwembroek of mooi badpak komen!  Daarnaast kost dit alles organiseren en bekend maken veel tijd en geld. Wij investeren dan ook in bedrijven door middel van geld, en/of handjes om dit alle mogelijk te blijven maken. 

Wij zijn ook bezig met het bouwen van een website waarop dit “koppelen” ook door geïnteresseerde partijen zelf kan gebeuren. En als laatste proberen wij met een advocaat uit te zoeken op wat voor manier dit eventueel financieel gesteund zou kunnen worden door de overheid.

We zijn goed op weg om ervoor te zorgen dat we de juiste partijen aan elkaar koppelen. Wij proberen altijd een retouractie te creëren zodat het iedereen zo min mogelijk (of misschien wel niets) kost. Denk bijv. aan een bouwbedrijf die 10 stagiaires heeft gekregen welke kunnen gaan helpen met het bouwen van het nieuwe clubhuis op de voetbal waarop deze voetbal vereniging weer enkele kosteloze inschrijvingen beschikbaar stelt.

De eerste stap hebben wij gedaan, het begin is er. Helpt u ons verder ontwikkelen? Met uw hulp kunnen wij verder met ons project, met de website en het betalen van de advocaat. Met het behalen van het doelbedrag zijn deze kosten gedekt en verwachten wij binnen 2 jaar iets heel moois op te zetten. Alles wat overblijft en/of meer gedoneerd wordt zal besteed worden aan verdere ontwikkeling van het project.

Wij zijn bezig met het opzetten van een stichting hiervoor, zodra dit rond is plaatsen we hierover een update. Ook zullen wij bij een succesvolle actie een social media pagina oprichten waarop alle donateurs dit kunnen blijven volgen.

Namens ons en alle betrokken nu en in de toekomst, heel erg bedankt!

Team, 

De mooie glimlach.

ps. wij zijn niet zo goed met social media, vertelt u het door?

 


 

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 17-07-2023 gestart
126x bekeken

Actie georganiseerd door:

Team de mooie glimlach

Team de mooie glimlach

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 17-07-2023 gestart
126x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog