FIGHT TO CANCER

FIGHT TO CANCER
Liliane Van Oijen

Fight to cancer met Gym Dordrecht. We bundelen onze krachten samen om te vechten voor mensen die leven met kanker.

 

Fight to cancer met Gym Dordrecht

Gym Dordrecht werd uitgedaagd door de gemeente Dordrecht om een leuke sportactiviteit te organiseren tijdens de Nationale Sportweek. Liliane (eigenaresse van Gym Dordrecht) gaat er een speciale dag van maken waarin de slogan “De Gym met aandacht voor jou!” tot haar recht zal komen. In samenwerking met Fortius en de bedrijven die sponsoren gaat dit een fantastische dag worden.

Recentelijk heeft zij met een groot verlies te maken gekregen, dit triggerde haar om de komende periode aandacht te schenken aan mensen die op welke manier dan ook met kanker te maken hebben of hebben gehad.

Liliane vindt het belangrijk dat er aandacht is voor deze doelgroep om met elkaar de drempel te verlagen naar de reguliere sportschool. Er zal vanuit Gym Dordrecht een passend aanbod komen. volledig gericht op beweging, ontspanning & coaching, aangepast op de behoefte van deze doelgroep. Dit allemaal onder professionele begeleiding. Ervaringsdeskundigen, coaching, therapie, personal training, orthomoleculaire expertise en begeleiding vanuit de fysiotherapeut behoren allemaal tot de mogelijkheid. 

Deze dag is bedoeld om iedereen samen te brengen, een dag om te laten zien dat we de krachten samen bundelen. Met als doel de mensen die op dit moment vechten voor hun leven een hart onder de riem te steken, maar ook de mensen die herstellende zijn van de ziekte. En laten we vooral niet vergeten een moment stil te staan bij de mensen die ons lief zijn en we hebben verloren in deze strijd.

Programma Fight to Cancer

Deze dag kan iedereen meedoen. Of je fit bent of niet, voor ieder hebben wij een boks ronde samengesteld op niveau. Iedere deelnemer schrijft zich in voor een boks ronde naar keuze, aansluitend mag elke deelnemer aangeven nog een aantal rondes te wandelen/joggen/hardlopen over de sintelbaan. Voor diegenen die niet willen boksen is het ook mogelijk om alleen te hardlopen of aan een Zumba style workout mee te doen: “Dance for life”

Ieder vecht, danst of oopt met een eigen verhaal, een eigen doel, voor een eigen dierbare en tegen een bepaalde vorm van kanker.  Wil jij ook meedoen? Dan kun je jezelf aanmelden als collectant. Inschrijven kan met deze link:

https://gymdordrecht.nl/fight-to-cancer-met-gym-dordrecht/#inschrijven

Wij vragen een kleine vergoeding van €12,50. Daarvoor krijg je een mooi sport shirt en een healthy food box.

Bedrijven kunnen sponsoren en met hun team deelnemen. Sponsoren krijgen een plek op de sportshirts van deze dag. Via deze link:

https://gymdordrecht.nl/fight-to-cancer-met-gym-dordrecht/#inschrijven-sponsor

10:00 Welkom

10:30 Run for life lange afstand loop

10:30 Round 1 Fight to Fight (Ervaren boksers)

11:30 Round 2 Learn to Fight (Beginners)

12:30 Round 3 Buddy Fight (Ervaren & beginners mix)

12:30 Dance for life

13:30 Round 4 Family Fight (Ouders, kinderen, alle leeftijden)

13:30 Lezing Boukje vd Ven

14:30 Round 5 Boks coaching. Boksen word als middel ingezet, er word gewerkt aan emotionele, fysieke en mentale weerbaarheid. 

15:30 Round 6 Kids Fight 

16:00 Slot

Goede doel

De opbrengsten gaan naar Helianthus te Dordrecht, Centrum leven met en na kanker. Hier wordt met behulp van vrijwilligers een veilige plek gecreëerd voor iedereen die met kanker te maken heeft. Zij bieden een luisterend oor en organiseren diverse activiteiten. 

Oktober is de maand in het teken van borstkanker. Helianthus organiseert dan een verwendag voor haar gasten. Een deel van de donaties zal dan ook gaan naar de lunch voor deze dag.

Om voor hun gasten een lekker vers kopje koffie te zetten hebben zijn een professioneel koffiezet apparaat nodig. Een deel van de donaties zal dan ook gaan naar een mooi apparaat.

Het verhaal van Liliane

Als eigenaresse van GYM DORDRECHT heb ook ik mijn eigen verhaal. Helaas ben ik zelf getroffen door deze ziekte en heb ik een hoop dierbaren al verloren aan deze ziekte. Zo ook recentelijk mijn lieve zusje Roxanne van Oijen op 26 maart jl. aan blaaskanker.

Op 6 mei 2015 belandde ik in het ziekenhuis en werd ik zelf geconfronteerd met het feit leukemie te hebben. Welke vorm was nog niet duidelijk. Na twee weken wachten op uitslagen ging ik blij naar huis met de diagnose Chronische Leukemie. Blij dat ik niet dood ging, maar wel met de wetenschap mijn hele leven medicatie te moeten gebruiken. 

Zelf weet ik als geen ander hoe heftig het is om in “herstel” te zijn en te moeten vechten om weer fit te worden en te blijven. Al is mijn ziekte onder controle, aan de bijwerkingen van de medicatie ontkom ik niet. 

Ik gooide mijn carrière om en besloot mijzelf te focussen op training & lifestyle. Voor mijn eigen gezondheid en zo ontstond Gym Dordrecht. Met als doel iedereen te inspireren vanuit mijn ervaringen. 

In 2019 ben ik binnen mijn onderneming een nieuwe tak van sport gaan ontwikkelen: Mentaal Fit. Inmiddels bieden wij naast sporten vele vormen van coaching en counseling aan. Sport als middel in de vorm van bokscoaching, maar ook ademcoaching, innerchild- work, Inner Retreat Day en in oktober zelfs een Inner Retreat 5-daagse. Al deze ontwikkelingen maken het voor mij mogelijk om in samenwerking met professionals een prachtige dag neer te zetten op de Gym, voor mensen die leven met en leven na kanker. 

Kanker heb je niet alleen

Als geen ander weet ik dat het onwijs fijn is als je mensen hebt die je steunen en met je mee “vechten” op de momenten dat het even niet zo lekker gaat. Ook al moet je het uiteindelijk zelf doen. Let's fight together op deze mooie dag.

Word jij mijn persoonlijke sponsor? 

Ook jij kent vast iemand die vecht of heeft gevochten tegen kanker. Door deel te nemen aan deze dag of mijn persoonlijke sponsor te worden vecht je mee! We bundelen de krachten samen. 

Een gift doneren kan door een bedrag naar keuze op deze site achter te laten. Je bijdrage is meer dan welkom.

Alvast bedankt voor je steun!

Liliane van Oijen 

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 20-07-2023 gestart
1975x bekeken

Actie georganiseerd door:

Liliane Van Oijen

Liliane Van Oijen

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 20-07-2023 gestart
1975x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog