Franca: Binnenkort Hoogbegaafdheidsspecialist?!!

Franca: Binnenkort Hoogbegaafdheidsspecialist?!!
Deel deze actie

Help mij om Franca's opleiding haalbaar te maken.

44 donaties
103%
€ 1543 van € 1500 ingezameld

Lieve allemaal,

Ik wil jullie graag wat vertellen en wat vragen. Lang verhaal, but bear with me :)

In december 2007 leerde ik Franca kennen. Ik zat toen in klas 2 van het VWO. Franca deed niveau 4 Sociaal Pedagogisch Werk (SPW) en liep stage bij een kinderdagverblijf. Eigenlijk, nu ik zo terugkijk, is Franca degene die mijn passie voor werken met kinderen zo heeft aangewakkerd! Ik vond het zo ontzettend mooi om te horen met hoeveel passie ze over haar werk met "haar" kindjes sprak. De enige, maar wel hele grote, hindernis die haar in de weg zat was haar lichamelijke beperking, die voor chronische spierspanning en veel pijn zorgt.

In september 2008 had ik haar heel verdrietig aan de telefoon.

Ze was gestopt met SPW, in haar laatste jaar van die opleiding. Ze wilde zo graag door, maar ze kon niet anders. De stage brak haar fysiek op. Het was voor haar fysiek veel te zwaar en de opleiding kon en wilde niet meedenken. Terwijl ik in de jaren daarna met wat lichte inspanning van VWO naar de pabo en naar de universiteit doorstroomde, begon ik me steeds meer af te vragen waarom Franca op het MBO zat, terwijl ik zo'n pientere, snel-lerende en vooral enorm leergierige meid zag. Toen ik dat Franca vroeg vertelde ze me hoe zwaar haar middelbare schooltijd was. Van gepest met haar lichamelijke beperking tot een flinke dosis faalangst. Maar ze liet zich niet op de kop zitten hoor!

Vraag mij niet hoe, ik was allang bij de pakken neer gaan zitten. Maar Franca moest en zou, hoe dan ook, doorstromen naar HBO Pedagogiek. Daarvoor moest zij eerst onderwijsassistent niveau 4 doen maar dat hield haar niet tegen, ze studeerde cum laude af en startte eindelijk met Pedagogiek. Hoera! Het was zo leuk om orthopedagogiek te studeren terwijl Franca Pedagogiek volgde. Ze heeft zo veel passie, is zo intelligent en ontzettend (eigen!)wijs. Franca ontdekte hoeveel talent zij had in zien wat een kind echt nodig heeft. Vooral op momenten dat ik zeer begaafde leerlingen in de klas had die dreigden vast te lopen in het systeem, heb ik haar vaak om raad gevraagd.

En toen werd haar moeder ziek. Heftig. Ontzettend emotioneel. Maar ook nu wierp Franca zich op wat het beste voelde om te doen; voor haar moeder zorgen. Studie op pauze en er zijn voor haar familie. En dat heeft zij heel mooi en integer gedaan.

Na het overlijden van haar moeder, is Franca bezig geweest met haar studie voortzetten, maar ze liep tegen een nieuwe, grote hobbel aan. Er is gewoon geen stage te vinden in omgeving Alkmaar!

Al twee jaar zoeken en proberen en dolblij zijn en dan toch weer dat de stage op het laatste moment werd afgezegd.

Terwijl Franca hoopt haar opleiding ooit nog af te kunnen ronden, door een stage te vinden voordat haar studietijd afloopt, wil ze niet stilzitten. Ze wil zich graag verder bekwamen, specialistische kennis opdoen. Om later maar zo veel mogelijk kinderen te kunnen helpen en om een stevige basis te hebben voor wellicht ooit een eigen bedrijf. Ook als Pedagogiek (ondanks alle inzet) niet mocht lukken.

Dat bewonder ik zo in haar! De afgelopen periode sinds het overlijden van haar moeder heeft Franca zich enorm gefocust op wie ze is en wat ze graag wil doen. Ze heeft onder andere een intelligentieonderzoek laten doen, waaruit blijkt dat ze zelf ook een klein tikkeltje (behoorlijk!) hoogbegaafd is. Goh.. alle puzzelstukjes vielen wel heel erg op hun plek! Ik geloof dat ze het zelf best een emotionele ontdekking vond. Ik was vooral niet verrast.

En daarmee werd voor haar ook duidelijk wat ze zo graag de komende tijd zou willen doen! Franca vond een opleiding van 13 maanden tot hoogbegaafdheidsspecialist. In deze tijd één van de meest gevraagde deskundigen in het basisonderwijs en zó iets voor haar! Ik reageerde vol enthousiasme toen Franca me er over vertelde. Wat een goed idee! Het is een online studie, dus prima in te passen mocht pedagogiek toch nog lukken.

"Ik zou het heel graag willen, maar ik moet er maar niet over blijven dromen. Ik heb het geld niet'', zei Franca. Ik heb begrijpend geknikt maar jongens, het laat me niet los. Franca heeft de afgelopen jaren zo lief en geduldig en krachtig voor anderen gezorgd... Nu is het tijd voor haar en kunnen we misschien, samen, een beetje voor haar zorgen?

Toen ik op de website van deze opleiding keek zag ik dat er de komende tijd een actie is. De hele opleiding voor 1500,- euro. Dat is 1000,- euro korting. Wat een deal!

En ik zou jullie willen vragen om mij te helpen deze kans voor haar haalbaar te maken.

Alle beetjes die jullie bij zouden kunnen dragen zouden ervoor zorgen dat deze wens voor haar steeds wat realistischer wordt. Wie helpt mij, om Franca te laten zien dat we er voor haar zijn, dat er voor haar gezorgd wordt zoals zij de afgelopen jaren zo goed voor andere gezorgd heeft? Wie helpt mij met Franca laten zien dat de aanhouder wint en doorzetten wordt beloond?

Voor elke cent die je kan missen richting dit doel ben ik je oneindig dankbaar... en hopelijk hebben we er dan over een jaar een fantastische, lieve, capabele hoogbegaafdheidsspecialist bij!

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 02-08-2021 gestart
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd door:

Allyson Makaaij

Allyson Makaaij

44 donaties
103%
€ 1543 van € 1500 ingezameld

Donaties

 
Toon alle donaties
op 02-08-2021 gestart
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog