Global Exploration Tanzania

Global Exploration Tanzania

Hallo! Voor de mensen die mij niet kennen stel ik mij graag even voor. Ik ben Lisa en zit nu in vijf havo.

 

Hallo!

Voor de mensen die mij niet kennen stel ik mij graag even voor. Ik ben Lisa en zit nu in het vijfde leerjaar van Havo. Ik ben toegelaten tot de Global Exploration groep van 2022 naar Tanzania, wij gaan met deze groep 3 weken naar Tanzania toe om verschillende scholen te bezoeken, het simpele maar ook zware leven mee te maken en we gaan de bewoners een handje helpen. Voor deze waanzinnige reis moet ik sponsorgeld op halen, minimaal 1800,- en hiermee kan JIJ mij helpen!

Maar eerst zal ik uitleggen voor welk doel je je geld nu uitgeeft.

Wat is Global Exploration?

Global Exploration stelt zich tot doel Nederlandse jongeren de wereld, in het bijzonder ontwikkelingslanden, te laten ontdekken en op die manier een gedragsverandering bij deze jongeren te bewerkstelligen.  Om dit voor elkaar te krijgen werkt Global Exploration al meer dan 15 jaar samen met verschillende middelbare scholen.  Global Exploration heeft meer dan 30 partners in verschillende landen om deze reizen mogelijk te maken. Global’s motto is dan ook “Together one World!” De organisatie heeft daarnaast ook geen winstoogmerk. 

Wat houdt de reis in?

In totaal heeft Global 17 doelen die ze willen bereiken, om dit haalbaarder te maken kiezen ze vier doelen uit die zij belangrijk vinden voor de reis. Voor de reis naar Tanzania zijn de volgende doelen gesteld.

  1. Wereldburger stage

Tijdens de 3 weken reis komen wij veel in contact met de plaatselijke bevolking en dus ook leeftijdsgenoten. We leren elkaar vooral kennen door te praten, dansen, zingen, sporten en praten over onze verschillende werelden. Hieruit leren we dat we anders zijn maar dat het helemaal prima is dat wij verschillen van cultuur en levenswijzen.

  1. Let’s work

In de kleine dorpjes komen wij niet alleen de cultuur bekijken maar steken we ook onze handen uit de mouwen. Plaatselijke partners vertellen ons waar de bevolking het meeste behoefte aan heeft en wij helpen ze door middel van ons sponsorgeld aan te bieden en kleine klusjes te verrichten zoals: bomen planten, lokalen verven en sportvelden opknappen.

  1. Bewustwording

Global probeert bewustwording te bereiken. Hier wordt in één jaar naar toe gewerkt. In dat jaar worden 4 crews opgericht namelijk: Health, Nature & Environment, Culture & Economics en Education & Recreation. Elke crew helpt een handje mee met de lokale bevolking te helpen. (Daarnaast wordt je zelf ook meer bewust dat we het in Nederland een stuk beter hebben) Dit wordt gedaan door sportdag te organiseren, les geven, bomen planten, etc. 

Aan het eind van de reis wordt er gekeken wat de impact van het project op de jongeren en hun omgeving is geweest door middel van een gedragsmeting, opgezet in samenwerking met CIDIN.

  1. Scholen voor scholen

Als school gaan wij andere scholen helpen in Tanzania, wij verzamelen geld dat later geïnvesteerd gaat worden in de lokale economie, onderwijs, zorg en duurzaamheid in de landen. Een van de sponsoren is Wilde Ganzen die het project elk jaar sponsoren met 50.000,-.

Waarom zoveel sponsor geld?

De reis kost te veel om alleen te betalen, daarnaast willen de organisatoren ook zien dat je veel moeite in het project stopt en dat het ook serieus neemt.  Hieronder staat een algemeen overzicht waar ik de 1800,- voor nodig heb, zodat je weet waar je je geld aan uitgeeft!

 

Verblijf750 euro
Visum, trainingen en voorbereidingen400 euro
Organisatie kosten220 euro
Nog meer trainingen50 euro
Goede doel300 euro
Boek30 euro
Totaal±1800 euro

 

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 02-12-2021 gestart
1358x bekeken

Actie georganiseerd door:

Lisa Coenen

Lisa Coenen

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 02-12-2021 gestart
1358x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog