Gratis maaltijden weggeven door Nederland met een Foodtruck (non-profit)

Gratis maaltijden weggeven door Nederland met een Foodtruck (non-profit)
Jasper van Gerven

iets wat mens en cultuur samen brengt. We leven steeds meer langs elkaar af, maar een keuken op 4 wielen, kan je niet omheen!

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Meteen een kleine voorstelronde: Jasper, 19 jaar, uitwonend door een studie in Rotterdam & oorspronkelijk uit het Brabantse Eindhoven. Met de verse groente/fruit/vis/vlees markten om de hoek, heb ik de kans gekregen (en genomen) om voor  studentenprijsjes, restaurantmaaltijden te maken.

Bij voorhand wil ik kenbaar maken dat ik hier geen winst op probeer te maken. De foodtruck op zich, is al een hele winst. 

In de tijd van nu is gezond of lekker eten niet voor iedereen even makkelijk. Prijzen stijgen waar je bij staat & zullen de komende tijd ook niet bepaald dalen. Men neemt al snel genoegen met minder voedzame voeding en sommigen eten zelfs helemaal niks.

Waarbij ik er van overtuigd ben, dat als men gezonder leeft, dit de leefwijze een heel stuk kan verbeteren. Om hier een beginnetje aan te maken wil ik dit simpelweg aanpakken door gratis maaltijden uit te delen in de armere wijken van Nederland. Zo ben ik met een keuken op wielen mobiel genoeg om overal makkelijk en relatief snel terecht te kunnen. 

Want zeg eens eerlijk, een lekker bordje eten met een leuk gesprek wordt ook afgesloten met een vriendelijke glimlach! Wat voor invloed kan dit hebben op iemands dag?

Nederland is namelijk best een land vol met verschillende culturen en tradities. Wat ook een hoop verschillend eten met zich meebrengt. Vooroordelen (die niet-discussieerbaar veel heersen in Nederland) weghelpen door simpelweg dagelijks/wekelijks gerechten van verschillende culturen te presenteren en verspreiden.

Een eigen foodtruck zou daarom niet alleen het baantje van mijn leven geven, maar ook veel mensen bij elkaar brengen doormiddel van lekker/gezond eten en alle leuke gesprekken die hierbij komen kijken. 

Al met al verwacht ik dat ik met een foodtruck een hele positieve indruk achter kan laten op de samenleving. Naast het eten zelf, zijn de kosten die hierbij komen kijken grotendeels eenmalig, maar wel hoog natuurlijk. Denk aan de truck zelf (goedkope tweedehands opknapper), een koelkast, gasfornuis, oven, grill, etc. (Benieuwd naar exacte prijzen of heb je andere vragen? stuur me een berichtje!) Maar uiteraard wordt de foodtruck met een handig klussende vader; volledig gepersonaliseerd op de kwalitatiefste, maar goedkoopste manier. 

Echter, verwacht ik niet zomaar te stoppen met koken en er alle plezier uit te halen. Het wordt het dubbel en dwars waard. 

Daarbij wil ik ook de gewaagde belofte maken dat iedereen die mij heeft kunnen steunen in dit avontuur, gegarandeerd een gerecht van mij te goed heeft! 

Bedankt voor het lezen & geniet van je dag!
 

 

(richtprijs, wat het mij zal kosten: 8 euro, 4-5 persoons, 800g pulled-chicken + 1kg zoete aardappelpuree + broccoli + kruiden, etc).

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 27-12-2022 gestart
378x bekeken

Actie georganiseerd door:

Jasper van Gerven

Jasper van Gerven

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Donaties

 
Toon alle donaties
op 27-12-2022 gestart
378x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog