Steun het Dierenthuisje!

Steun het Dierenthuisje!
Myriam Lepeire
Deel deze actie via:

Toestroom van kittens, probleemgevallen en duurder geworden medische kosten

 

Wist je dat?

 

 

Het dierenthuisje al 10 jaar geleden naar Geel verhuisde?

Wat gaat de tijd toch snel! Een cliché maar eerlijk? We kunnen er niet omheen. Het blijft ons verbazen dat we dit werk al negentien jaar volbrengen. Nog steeds met evenveel liefde en overgave.
Alleen zijn het zwaardere tijden en naar onze ondervinding wel om deze redenen:
Enerzijds is het een feit dat dieren, en dan vooral katten en hoevedieren, nog steeds gedumpt worden. Wat men ook vertelt, de meest voorkomende reden hiervan is dat mensen te snel dieren aanschaffen en de zorgen ervoor onderschatten. 
Anderzijds moeten we constateren dat het merendeel van de burgers erg egocentrisch geworden is als het aankomt om hulp bieden zonder dat er geld tegenover staat wat resulteert in veel minder vrijwillige inzet. Daarnaast lijken heel wat mensen zodanig gefrustreerd te zijn dat ze onverdraagzaam zijn geworden. Een hond die een keer blaft, een buurtkat die door de tuin loopt, een haan die kraait... het blijkt voor velen immense overlast te veroorzaken. 
Leven en laten leven is een waarde die blijkbaar door weinige mensen nog gedragen wordt.
Welke dierenvriend herkent dit niet?

En dan is er nog het probleem van de erg gestegen dierenarts- en medicatiekosten. Sommige behandelingen en medicaties zijn met maar liefst 50% gestegen! Ook stoten we geregeld op dierenartsen die geen cent tegemoet komen voor dierenasielen. Dit ervaarden we nog maar pas met De Ark uit Westmeerbeek waar Nadje de rhinoscopie onderging. De ingreep bedroeg 1.100€. Geen cent korting. Nu we op zoek waren naar de beste praktijk om de BOSoperaties te laten uitvoeren voor de Mopsjes informeerden we ook bij hen opnieuw maar dit keer vroegen we of er een kleine tegemoetkoming mogelijk was. Het antwoord luidde botweg "neen" en de prijs van de ingreep zou 1.100€/hond bedragen.  Blijkbaar is dat een standaard bedrag?
Dat zou dus betekenen 2.200€ om beide hondjes te helpen. We informeerden bij huisdierchirurgie Verdonck in Boechout waar we al heel wat operaties lieten uitvoeren gaande van botbreuken, tot BOSoperaties en microchirurgie. Telkens met glans geslaagd.  De ingrepen bedragen nu 600€/hond...
Het is een feit dat de techniek van de ingreep anders is maar alles moet afgewogen worden en het dubbele van de prijs is toch wel heel erg veel. 
We vrezen ook dat door dergelijke prijzen heel wat eigenaars hun diertjes niet de zorgen zullen kunnen geven die ze mogelijk nodig hebben. 
Zoals in vele beroepen is er dus een duidelijk verschil tussen mensen die nog met een roeping werken of enkel voor het geld.

Onze taak is dus helaas nog lang niet ten einde en wordt er ook niet makkelijker op. Daarom hopen we dat jij ons blijft steunen en volgen! Enkel dankzij de steun van dierenvrienden zoals jij kan Het dierenthuisje overleven. Zo kunnen we alle bewonertjes naar behoren verzorgen en vele kansarme dieren gelukkig maken.

Breng ons daarom aub een bezoekje op 30 juli of 6 augustus. 
Elk centje is welkom op rek.nr. BE78 6528 1125 0286 (giften zijn fiscaal aftrekbaar)
Wil je een diertje steunen door haar/zijn meter te worden, neem dan aub contact met Aline: aline@hetdierenthuisje.be
Je ontvangt dan een uitnodiging voor onze peter-en meterdag op zaterdag 5 augustus zodat je in kleinere kring kan genieten van jouw petedier.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 15-12-2022 gestart
600x bekeken

Actie georganiseerd voor:

Vzw het Dierenthuisje

Vzw het Dierenthuisje

Actie georganiseerd door:

Myriam Lepeire

Myriam Lepeire

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 15-12-2022 gestart
600x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog
 
Andere acties in: Dieren
Misbruik melden