Help de Honden en Katten van Houssein

Help de Honden en Katten van Houssein

De zwerfhonden en katten in het in oorlog verkerende Libanon hebben onze hulp nodig!

 

Hi Mijn naam is Joumana, ik ben een van de instructeurs van KYNOLOGISCH NEDERLAND. Debby vroeg mij dit stukje te schrijven zodat ik kan vertellen wie Hussein nou eigenlijk is. 

In oktober 2022 bezocht ik Houssein in de opvang en later ook bij hem thuis. Ik leerde hem kennen als een man met ontzettend veel liefde voor dieren. Best bijzonder in die contreien. Hij vertelde dat hij een tijd in Duitsland had verbleven en gezien had hoe in Europa wordt omgegaan met honden en katten. Hij heeft hier zijn inspiratie opgedaan om thuis, in Nabatiye, zich in te zetten voor dieren die het zo hard nodig hebben. 

Sinds september is Libanon verwikkeld in een verschrikkelijke oorlog. Veel mensen en dieren hebben het leven al verloren. Houssein Hamze woonde in Nabatiye, in het zuiden van Libanon, waar hij zo'n 250 zwerfhonden opving. Ondanks de steeds gevaarlijkere situatie, bleef Houssein voor de dieren in de opvang en rondom zijn huis zorgen. Hij reed dagelijks rond om achtergelaten honden en katten te voeren en van drinkwater te voorzien. 

Op 16 oktober vond een raketaanval vlakbij zijn huis plaats, waarbij zijn huis en busjes - waar hij zo van afhankelijk is om de dieren te verzorgen en te redden- compleet werden verwoest. Gelukkig heeft hij de aanval overleefd maar hij moet vanaf 0 beginnen. Alles is kapot. zijn huis, zijn auto, (heel veel) voer en medicijnen voor alle gewonde dieren. Hij blijft ondanks deze enorme tegenslag vechten voor de dieren waar hij zo van houdt. Hij heeft onze financiële steun hard nodig. Overweeg alsjeblieft om te doneren. Alvast een hele dikke dank je wel! 

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
8 uur geleden gestart
402x bekeken

Actie georganiseerd door:

Kynologisch Nederland van den Ban

Kynologisch Nederland van den Ban

 

Donaties

 
Toon alle donaties
8 uur geleden gestart
402x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog
 
Andere acties in: Dieren
Misbruik melden