Help de jongeren van het inheems dorp Matta

Help de jongeren van het inheems dorp Matta
Deel deze actie

Inzameling voor sexuele voorlichting, mondzorg voor kinderen, benodigende spullen voor jonge meisjes

0 donaties
€ 0 van € 2500 ingezameld

Doneer Zet deze actie in gang en wees de eerste die deze actie steunt!

Mijn naam is Chayenne Sabajo.
 

Ik ben een doneer actie gestart voor arme gezinnen in de dorpen  van Suriname. Ik wil iemand zijn die een positieve invloed heeft op het leven van mensen om me heen. Samen met jullie wil ik me inzetten voor kansarme mensen. Nu we ook in een corona pandemie leven hebben mensen ons hulp extra nodig. Dagelijks word ik geconfronteerd met  armoede, leed van mensen die het niet meer weten. In Suriname hebben steeds meer mensen het moeilijk. Alles wordt steeds duurder in de winkels, op de markt, bij de visboer en noem maar op. Waardoor mensen veel ongezonder gaan eten omdat groenten onbetaalbaar zijn geworden in het land. Ik huil stille tranen als ik zie hoeveel mensen in de wereld in armoede leven. Het beeld van wat ik zie of hoor over deze arme gezinnen blijft zich afspelen in mijn hoofd. Ik moet er constant aan denken en dan word je er ook echt verdrietig van. Ik mag ook eerlijk zeggen dat het me goed doet dat er steeds meer stichtingen en organisaties zijn in  Nederland en Suriname die zich inzetten voor deze mensen die het echt daadwerkelijk nodig hebben.


Ik heb daarom ook besloten om een fund te openen voor de mensheid en vooral de mondzorg van kinderen in het inheems dorp Matta. Waarom ik dat doe? Omdat een gezonde gebit voor elk mens van groot belang is. Vaak gaan kinderen en ook ouderen mensen  niet naar de tandarts omdat ze geen tandarts kunnen permitteren of omdat het bewustzijn er niet is. Van he' me kiezen zien er slecht  slecht uit ik moet naar de tandarts om me te laten controleren om ergere  problemen te voorkomen.  Er word ook heel weinig of geen voorlichting gegeven waardoor mensen er niet bewust van zijn over de ongezonde toestand van hun tanden. Waardoor ze vaak denken bij erge pijn klachten en ontstekingen dat het verholpen kan worden met een pijnstiller.
 

Door zo een ongezonde toestand word dan ook andere tanden en/of kiezen aangetast als er geen goede behandeling voor de ene tand word uitgevoerd. Veel Kinderen zowel ouderen gaan niet naar de tandarts omdat het ze niet word aangeleerd of omdat er angst is  en zoals ik als zei ook geen voorlichting. Ik heb daarom besloten een fund te openen om kinderen in het dorp Matta voorlichting te bieden en zorg te dragen voor de jaarlijkse kosten van de tandarts. Zodat ze vrijblijvend gebruik kunnen maken van de tandarts. Zonder dat ze moeten opgroeien met een ongezond gebit, afgebroken, zwarte of verrotte kiezen.
 

Ik heb 15 kinderen in gedachte, voor wie ik dit zal doen zodra me project van start gaat. Kinderen hebben de zorg echt  nodig. Daarnaast zal ik ook zorgen dat er voorlichting word gegeven bij jong volwassen, tieners en ook ouderen. Voorlichting op het gebied van relatie, sexualiteit. Om tiener zwangerschap, geslachtsziekten, soa's te  voorkomen. Studie adviezen en hoe ze zich zelf verder kunnen ontwikkelen tot een zelfstandige mens, om faalpunten in het leven te voorkomen zal er worden gegeven zoveel mogelijk. Ook zullen wij voor meisjes en dames die het hard nodig hebben 
maandelijks een pakketje geven met daarin maandverband, shampoo, deodorant, tandenborstel, tandpasta, douchgel toiletpapier.

Lieve  mensen ik heb jullie hulp nodig om dit project van ons tot start te brengen.
 

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 03-08-2021 gestart
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd door:

Chayenne Sabajo

Chayenne Sabajo

0 donaties
€ 0 van € 2500 ingezameld

Doneer Zet deze actie in gang en wees de eerste die deze actie steunt!

Donaties

 
Toon alle donaties
op 03-08-2021 gestart
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog