Help deze 12 geredde paardjes in India aan een nieuw thuis!

Help deze 12 geredde paardjes in India aan een nieuw thuis!
Ginette Vegter

Door externe omstandigheden zijn we met onze 12 geredde paardjes in India op straat gezet. Werk aan de winkel dus!

 

Eind december vertrok ik voor 3 maanden naar India met het plan om wat rond te reizen op een motor. Na 3 weken vond ik echter een paard die niet meer op zijn benen kon staan. Vastgebonden aan een boom. Hij had zijn rug gebroken en werd door de eigenaar niet meer gevoerd of verzorgd. Ik heb na veel strijd met o.a. de politie het paard gekocht om de zorg over te kunnen nemen. Ik kreeg daarbij vrijwillige hulp van een lokale veearts. Na 5 weken naast hem op een emmer te hebben gezeten was hij voldoende aangesterkt voor transport naar een prachtig initiatief voor geredde paarden zo'n 200 kilometer verderop. Ik noemde hem Mojo. Gelukkig kreeg ik bij dat transport hulp van een vriend die bij mij op de vrachtwagen is gestapt, we moesten Mojo namelijk wel het hele eind (8 uur lang) tillen in een hangmat omdat hij nog niet sterk genoeg was om zolang zelf te staan. Het gaat nu stukken beter met hem, hij is omringd door soortgenoten en zijn rug is goed aan het herstellen. U kunt mij mailen om een filmpje van hem te ontvangen mocht u meer willen zien. 

Ik werk nu sinds een aantal maanden vrijwillig en actief (ook ter plaatse) mee in dit geweldige internationale prive-initiatief in India (Paliem) waar 12 paardjes verblijven die hier hun oude dag mogen slijten.

Hun achtergronden snijden recht door het hart. 

Het initiatief bestaat inmiddels 10 jaar en wordt grotendeels door de betrokkenen uit eigen zak betaald. 

De paarden verbleven op een hele mooie plek wat werd gehuurd, echter bleek de ‘eigenaar’ van de locatie niet de rechtmatige eigenaar te zijn. We werden met alle dieren zonder pardoes op straat gezet toen de overheid aankondigde te gaan controleren. Gelukkig vonden we meteen een noodlocatie, waar de paarden nu verblijven. Ook vonden we een permanente en perfecte locatie waarvoor we een contract hebben afgesloten voor maar liefst 10 jaar. Op deze nieuwe locatie moet zeer binnenkort veel worden gebouwd om te kunnen verhuizen. Zeer binnenkort omdat het regenseizoen half juni van start gaat en we graag willen dat de paardjes droog in de stallen en overdekte buitenplaats kunnen verblijven. We hebben hiervoor in eerste instantie 18.000 euro nodig. Dat is eerst voldoende voor de stallen, een hooischuur, buitenterreinen, een voerhuisje en omheiningen. 

We zijn in nu Nederland een stichting (ARCA) en website aan het opzetten, de registratie is half mei afgerond, maar zo lang kunnen we niet wachten. We hebben nu dringend uw hulp nodig omdat deze paardjes gewoon snel een veilig en droog bestaan verdienen. Het op steunactie.nl ingezamelde bedrag zal naar de zakelijke rekening van Stichting ARCA worden overgemaakt.  

Mocht u meer willen weten, zien of mij persoonlijk willen spreken mailt u dan vooral! 

Alvast enorm bedankt voor uw betrokkenheid

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 30-04-2024 gestart
83x bekeken

Actie georganiseerd door:

Ginette Vegter

Ginette Vegter

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 30-04-2024 gestart
83x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog