Help een Ethiopische vluchteling, zijn moeder en kinderen.

Help een Ethiopische vluchteling, zijn moeder en kinderen.
Yvonne Fransen

"Never worry about numbers. Help one person at the time, and always start with the person nearest you". Mother Teresa

 

Lieve allemaal, 

Zoals jullie wellicht weten begeleid ik privé een Ethiopische vluchteling, die sinds 2014 op de vlucht is en na een aantal omzwervingen helaas op dit moment ongedocumenteerd is, omdat zijn asielprocedure ook in Nederland negatief beslist is. Sinds december 2021 woont deze vluchteling in een kleinschalige opvang in Limburg waar hij naar vermogen vrijwilligerswerk doet. Hij is erg dankbaar dat hij hier fijn wordt opgevangen! Verder zijn er inmiddels ook nog andere lokale vrijwilligers die helpen met vertalen en het geven van Nederlands les :) 

Onlangs is de moeder van deze Ethiopische vluchteling terug gevonden in Ethiopïe! Heel goed nieuws, alhoewel ook zij door de oorlog haar geboortestreek heeft moeten verlaten. Gelukkig hebben de Ethiopische vluchteling en zijn moeder weer af en toe telefonisch contact met elkaar. Zijn moeder woont in straatarme omstandigheden op het platteland in Ethiopïe. Omdat zijn moeder is gevonden en zij het vluchtverhaal van de Ethiopische vluchteling wellicht kan onderschrijven, wil hij een advocaat opnieuw zijn hele asielsdossier laten beoordelen. In hoeverre er een “novem” is om een herhaalde asiel-aanvraag te doen. Dit kan helaas niet gratis en kost een paar honderd euro. Verder zou het fijn zijn als zijn moeder een beetje geholpen kan worden in haar levensonderhoud. Evenals zijn kinderen, die bij zijn vrouw in een ander Europees land wonen, en op dit moment gedoogd worden maar ook nog steeds geen verblijfsvergunning hebben. 

We willen hem graag financieel proberen te helpen door een crowdfunding. Elke kleine bijdrage is meer dan welkom! Wil je hem, zijn moeder en kinderen helpen? Dan heel hartelijk dank namens mij en het lokale netwerk. 

I.v.m. de privacy wordt er geen foto of naam van betrokkene gedeeld.  

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 07-04-2022 gestart
1058x bekeken

Actie georganiseerd door:

Yvonne Fransen

Yvonne Fransen

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 07-04-2022 gestart
1058x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog