Help me dakloosheid te voorkomen of overleven

Help me dakloosheid te voorkomen of overleven
Emily Janssens

In maart ben ik dakloos (de kans dat ik een betaalbare woning vind is zeer klein).

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Je hoort wel vaker dat er meer mensen geen betaalbare woning vinden. Zo ben ik er één van.

In maart loopt mijn huurcontract af en moet ik verhuizen. Alleen is er geen betaalbare huurwoning om naar te verhuizen. Ik sta momenteel op een ziekte-uitkering en deze ligt rond het leefloon van het OCMW. Omdat ik tijdens mijn ziekteperiode door mijn spaargeld ben geraakt om mijn kosten te dekken, val ik ook terug op een waarborg van het OCMW. Dit maakt mijn kans op de huurmarkt nog kleiner dan ze al is. 

Ik ben op zoek naar werk, maar zal waarschijnlijk met wat geluk 2000 euro netto verdienen. Dit betekent dat mijn budget 650 euro max is voor huur en hier vind je niets meer voor. 

De kans is zeer hoog dat ik niet op tijd werkbaar werk zal vinden noch een betaalbare woning. In dat geval kom ik op straat terecht. Wanneer dat gebeurt zakt mijn uitkering naar 40% en kom ik op het leefloon voor een samenwonende terecht. Hiermee moet ik mijn personenbelasting terugbetalen via een afbetalingsplan, opslagruimte huren voor mijn spullen en zorgen voor medicatie, eten en verzorging voor mezelf en mijn dieren. (en opvang voor de dieren wanneer ik werk vind/heb) Hiermee kom ik niet toe als ik de prijzen zie voor opslagruimtes e.d.

Hoewel deze actie vraagt voor geld, wil ik liever een betaalbare woning vinden voor mezelf en mijn huisdieren. Is er iemand die een huis aan een - tijdelijk -lagere huur wil verhuren tot ik terug op de benen sta en fulltime werk? Ken je iemand die dit kan aanbieden?

Is er iemand die me op weg kan helpen naar een woning of werk dat genoeg betaald om een woning te huren op de private markt? 

Wanneer een woning niet in de sterren geschreven staat, zou een bakfiets me op weg kunnen helpen, zo hebben mijn dieren al een iets veiligere omgeving om in te slapen. Giften zodat ik voor mezelf en mijn dieren kan blijven zorgen worden altijd aanvaard. Wanneer ik terug op de benen ben, zorg ik er voor dat het ofwel terugbetaald wordt of doorgegeven aan een ander hulpbehoevend iemand. 

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 13-10-2023 gestart
76x bekeken

Actie georganiseerd door:

Emily Janssens

Emily Janssens

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Donaties

 
Toon alle donaties
op 13-10-2023 gestart
76x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog