Help ons onze clubhelden te vereeuwigen

Help ons onze clubhelden te vereeuwigen
Rotterdam Zuid Basketball

Als blijk van waardering voor hun contributie willen wij onze clubhelden vereeuwigen in een documentaire. Helpt u ons hiermee

 

Basketballvereniging Rotterdam-Zuid, beter bekend als RZ, is dé basketbalclub uit Rotterdam Zuid.

Onze club heeft hele mooie jaren gekend, 14 jaar Eredivisie en een landskampioenschap in het seizoen 1973-1974. Ook speelde de club regelmatig Europese wedstrijden. Onze club bereikte tweemaal de kwartfinale poule in de Europa Cup I (tegenwoordig de Euroleague). Wat betekende dat ze tot de beste twaalf teams van Europa behoorde. In Ahoy nam Rotterdam Zuid het onder andere op tegen Europese grootmachten als Maccabi Tel Aviv, Real Madrid en Cantu. Bij de wedstrijden in Ahoy trok Rotterdam Zuid regelmatig rond de 5.000 toeschouwers. RZ is nog steeds een begrip in Rotterdam Zuid.

Dit alles hadden wij nooit kunnen bereiken zonder clubhelden als Jan Loorbach, Marcel Welch, Jan Dekker, Ruud Harrewijn, Wim Weenhof. Daarnaast beschikte het team over Amerikanen als oud NBA-speler Jackie Dinkins ( dé nummer 23 van de Chicago Bulls, voordat Michael Jordan het nummer tot het bekendste nummer in sporthistorie maakte), Lerman Battle en Roger Morningstar. Ondanks deze prestaties wordt maar zelden gesproken over de prestaties van Transol RZ ( naam destijds) en dat is eigenlijk niet terecht. Het team stond in die jaren onder de hoede van coach Jan Bruin, maar ook deze fanatieke en zeer kundige coach wordt niet altijd meegenomen in het rijtje van Nederlandse topcoaches.

Nu willen wij deze clublegendes vereeuwigen in een documentaire. Naast onze waardering voor hen, willen wij ook onze huidige jeugd kennis laten maken met de roemrijke historie van de club en de grondleggers ervan.

Helpt u ons, ons doel te bereiken en op deze manier onze waardering te tonen voor onze helden!

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 24-06-2023 gestart
534x bekeken

Actie georganiseerd voor:

Rotterdam Zuid Basketball

Rotterdam Zuid Basketball

Actie georganiseerd door:

Rotterdam Zuid Basketball

Rotterdam Zuid Basketball

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 24-06-2023 gestart
534x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog