Help onze labrador Balou "on her feet"!

Help onze labrador Balou "on her feet"!
Michelle Van Dongen

Balou heeft haar beide kruisbanden en meniscus gescheurd. Hierdoor zijn er twee dure operaties en een revalidatie nodig.

 

Help Balou ‘back on her feet’!

Balou is een enthousiaste, lieve Labrador en echte allemansvriend. Ze is zes jaar oud en houdt van lange wandelingen maken, zwemmen en spelen.

Een half jaartje geleden hebben we helaas ontdekt dat Balou steeds moeilijker ging lopen, met als gevolg dat we haar favoriete bezigheden steeds minder vaak konden doen. We dachten eerst dat het kwam omdat ze iets ouder begon te worden en de lange wandelingen en achter een balletje aanrennen misschien niet meer aan kon. We hoopten dat wat rust haar goed zou doen, maar ze bleef moeite hebben met opstaan, struikelde soms bij het traplopen en verstapte zich steeds vaker. Bij de dierenarts werd aangegeven dat het wel eens beginnend artrose zou kunnen zijn. Daarop hebben we wat pijnstilling gekregen en haar niet meer los laten rennen in de bossen, maar aangelijnd gehouden. Ook zijn we overgegaan naar nieuw voer, dat beter is voor de gewrichten. Gelukkig verbeterde het iets, maar om het zekere voor het onzekere te nemen hebben we toch foto's laten maken. Daar was inderdaad te zien dat het er wat artrose zat.

Na een nog extra kuur met pijnstilling in de hoop haar gewrichten iets meer te ontlasten ging het weer beter. Tot twee weken later, toen ze in de tuin achter een duif aan vloog en door haar poten ging met een enorme pijnkreet. Ze wilde niet meer op haar poot lopen en piepte flink. Gelukkig konden we een dag later bij de dierenarts terecht om haar opnieuw te onderzoeken en foto’s te maken. Op de foto’s was niets te zien, maar bij het onderzoek bleek dat er veel speling bij haar knie was, dus het was vrijwel zeker een gescheurde kruisband was aan haar rechter achterpoot. En dit kan alleen maar geopereerd worden om te kunnen herstellen. We zijn hiervoor doorverwezen naar dierenkliniek Sanimalia in Diepenbeek (Belgie).

Afgelopen woensdag, 27 oktober, zijn we met Balou naar de dierenkliniek geweest voor onderzoek en nieuwe foto’s te maken. Hieruit kwam tot onze verbazing dat ze bij beide knieën de kruisband had gescheurd en bij de rechter vrijwel zeker ook de meniscus. Iets wat je eigenlijk niet op algemene overview foto’s kon zien, maar wel op de gedetailleerde foto’s die nu van de knie waren gemaakt.

Ons hart brak, want dit was natuurlijk veel erger en pijnlijker dan verwacht. Vooral toen we hoorde dat de linkerknie waarschijnlijk al veel langer gescheurd zou zijn en dat dit de artrose had veroorzaakt. De rechterknie was waarschijnlijk door het “duif incident” gebeurd. De orthopedisch dierenarts legde de vervolgstappen uit: twee losse operaties; eerst de rechterknie, dan revalidatie van +/- 6 weken en als dat beter zou gaan, de linkerknie en dan weer een revalidatieperiode. Hierbij komt het enorme bedrag van +/-1700 euro per operatie, exclusief de follow-up afspraken met nieuwe foto’s kijken, alsook kosten voor pijnmedicatie en revalidatie. Hiermee duizelde het bij ons even.

Maar Balou kan nu bijna niet meer lopen en heeft de afgelopen tijd alleen maar binnen gezeten om de pijn te verminderen en elke keer als ze hinkend met haar speeltje kwam aanhinken konden we niet met haar spelen. Deze twee operaties zijn dan ook haar enige hoop op herstel en het uitzicht is goed. Want als ze hersteld is, kan ze ook weer helemaal genezen weer echt een hond zijn.

In het traject dat komen gaat moeten wel het een ander financieel gaan laten om haar operatie mogelijk te maken. We doen het met liefde, maar tegelijkertijd kunnen we ieder financieel steuntje in de rug gebruiken om Balou weer ‘on her feet again’ te krijgen, zodat ze gauw weer die blije gup kan zijn die ze altijd was en lekker kan rennen en spelen.

We houden jullie op de hoogte van haar vorderingen en alvast super bedankt voor jullie medeleven. Dit wordt echt gewaardeerd<3

Liefs Michelle en Victor

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 27-10-2021 gestart
1518x bekeken

Actie georganiseerd door:

Michelle Van Dongen

Michelle Van Dongen

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 27-10-2021 gestart
1518x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog