Help onze lieve Thor tegen de vreselijke kattenziekte FIP

Help onze lieve Thor tegen de vreselijke kattenziekte FIP
Deel deze actie

Help onze lieve Thor tegen de vreselijke kattenziekte FIP. We kunnen alle hulp gebruiken. Samen maken we Thor beter!

47 donaties
72%
€ 720 van € 1.000 ingezameld

Lieve allemaal,

Zoals een aantal van jullie misschien al weten heeft Thor niet heel veel geluk gehad.. 
Op 7 augustus hebben wij onze lieve Thor opgehaald. En gaven we hem zijn forever home. Sinds 2 dagen bij ons begon het met Giardia. 3 weken lang alles poetsen, poetsen en nog eens poetsen. Onze andere lieve Maine Coon Taisa ook ziek.. Dat viel niet mee. Uiteindelijk zijn ze er van af gekomen en konden we gaan genieten van beide schatjes. 

Maar helaas was dat voor korte duur. Door de giarda heeft Thor last gekregen van gevoelige darmen, dit zette zich voort in diarree, minder willen eten verschillende soorten voeding geprobeerd. 
Tot op een gegeven moment we Thor in de kattenbak kattengrind zagen eten. Hup weer ander kattengrind gehaald wat niet klontvormig was, daar at hij helaas ook weer van toen overgegaan op houtkorrels. Dit ging uiteindelijk goed. 

Doordat Thor haast niks at, kwam Thor ook niet aan. We zagen hem niet groeien en ook zijn gewicht bevestigde dit. Nog steeds 2,5 kilo.. Echt balen! 

Naar vele dierenarts bezoekjes, dachten ze aan een levershunt. Naar Dordrecht geweest voor een echo, daarna weer bloedonderzoek en getest op galzuren. Gelukkig was de uitslag goed ! En dachten wij natuurlijk weer YEA! Nu kunnen we dan eindelijk gaan genieten. Maar helaas…. na talloze onderzoeken en 800 euro verder. Weer ziek..

Naar meerdere dagen onverklaarbare koorts te hebben gehad, weer naar de dierenarts, weer ontstekingsremmers en weer bloedonderzoeken.. Dit vond Thor natuurlijk niet leuk! En wij ook niet..  De dierenarts dacht aan FIP. Wij hadden hier nooit van gehoord. Toen we dit opzochten zagen we helaas dat hier geen behandeling voor was en dat we waarschijnlijk Thor moesten laten inslapen. Dit ging tegen onze principes in we willen er alles aan doen om Thor beter te maken! Gelukkig zochten we verder en er is een medicijn tegen. Dit medicijn is helaas niet te verkrijgen in Nederland. Maar via de Facebook groep ‘Samen tegen FIP’ kwamen we aan het medicijn. Hier zijn we zaterdag 6-11-21 mee gestart. En tot onze verbazing de koorts zakte en Thor voelde zich iets fitter. Helaas had Thor nog geen steeds geen eetlust. Dus we voeren hem bij met AD krachtvoer van Hills. De ene dag likt hij het van onze vinger, de volgende dag moeten we hem eten geven via een spuitje in zijn bekje. Hij moet echt aan sterken. 

Maar nu over de behandeling, de flesjes vloeistof zijn niet goedkoop.. De flesjes kosten 59 euro per stuk en er zit maar 5 ml in. Per gewicht bepaal je de dosis. Thor weeg nu nog steeds 2.5 kg en moet nu 0.8 ml hebben. Naar mate hij groter word ( hopelijk) moeten we meer vloeistof toedienen.. Nu kunnen we met een flesje 5 dagen doen. De behandeling duurt 84 dagen. 84 dagen een spuitje voor onze lieve vriend. Dit vinden wij echt niet leuk om te doen, maar we moeten doorzetten anders is onze kleine vrolijke vriend er niet meer en gaat Taisa haar lieve maatje missen. 

Lieve allemaal, we willen jullie vragen om ons te helpen deze vreselijke ziekte FIP te verslaan. Samen kunnen we dit. 
En houden we onze lieve Thor in leven en kan Taisa nog jaren met hem spelen. 

Wij begrijpen dat jullie misschien wel vragen hebben over FIP & de behandeling en hoe het gaat met Thor. We hebben een facebook pagina aangemaakt ‘ Thor tegen FIP’ hier plaatsen we dagelijks berichten op. Zo kunnen jullie ook zien per dag hoe het met hem gaat. Voor informatie over FIP kunnen we jullie aanraden om deze vreselijke kattenziekte op te zoeken via internet. 
 

Heel veel liefs van ons 
Colin, Divya Thor en Taisa 
 

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 08-11-2021 gestart
1756x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd door:

Divya Van Huizen

Divya Van Huizen

47 donaties
72%
€ 720 van € 1.000 ingezameld

Donaties

 
Toon alle donaties
op 08-11-2021 gestart
1756x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog
Andere acties in: Dieren
Misbruik melden