Help!! Onze Ponyclub wordt bedreigd in haar voortbestaan!!

Help!! Onze Ponyclub wordt bedreigd in haar voortbestaan!!
Ponyclub SKWL

Onze stallen zijn oud en rot en voldoen niet aan de nieuwe wettelijke eisen, zonder nieuwe stallen geen ponyclub!!

 

Ponyclub wordt bedreigd in haar voortbestaan.

De ponyclub (officieel stichting SKWL) wordt in haar voortbestaan bedreigd door de nieuwe wetgeving paardenhouderij in 2027. De huidige stallen zijn meer dan 40 jaar oud, kampen met houtrot en voldoen qua afmetingen ook niet aan de toekomstige eisen. De gemeente Lelystad stelt 15.000 euro beschikbaar. Een heel mooi bedrag, maar helaas niet genoeg om alle stallen te vervangen. De ponyclub heeft nog €20.000 euro extra nodig om alle 20 stallen te vervangen. 

Begrip in Lelystad 
De ponyclub is een begrip in Lelystad. Hele generaties ouders, kinderen en kleinkinderen hebben hier prachtige herinneringen liggen. De afgelopen 50 jaar hebben heel veel kinderen uit Lelystad met veel plezier les gehad op de ponyclub. 

Paardrijden voor iedereen
Kinderen lessen op pony’s van particuliere eigenaren en daardoor zijn de kosten laag, dit is gunstig voor kinderen van ouders met een kleine beurs omdat de ponyclub ook samenwerkt met: Jeugdfonds sport&cultuur Flevoland. Pony-eigenaren doen alle klussen (voeren, in en op de wei zetten en het terrein schoonhouden) zelf. Daarnaast doen ze ook alle voorkomende werkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan het onderhoud van de gebouwen, het erf, de bak, de weides, de omheining, bemesten en maaien. 

Over de ponyclub
Het doel van de Stichting Kreatieve Werkplaats Lelystad (SWKL) zoals de ponyclub officieel heet, is al 50 jaar onveranderd: kinderen leren omgaan met pony’s. Kinderen leren niet alleen paardrijden; ze ervaren ook wat er allemaal bij het houden van een pony komt kijken. Van een halster omdoen, je pony leiden aan een touw, borstelen, hoeven krabben en zelf opzadelen en het hoofdstel omdoen. 

Niet eerder hulp nodig gehad
De stichting heeft in haar 50-jarig bestaan niet eerder een beroep op de gemeente en de inwoners gedaan, maar ziet nu geen andere keuze. Als er geen nieuwe stallen komen, kan de stichting geen pony’s meer huisvesten en houd de stichting op met bestaan.  Dat betekent ook dat een grote groep kinderen niet meer kan paardrijden; simpelweg omdat dit te duur is. Met jouw steun kan ieder kind leren paardrijden. Ieder bedrag, groot én klein, is heel erg welkom. 

Help onze pony’s aan een nieuwe stal zodat onze mooie stichting kan blijven voortbestaan!!

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 29-01-2024 gestart
7575x bekeken

Actie georganiseerd voor:

Stichting Ponyclub SKWL

Stichting Ponyclub SKWL

Actie georganiseerd door:

Ponyclub SKWL

Ponyclub SKWL

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 29-01-2024 gestart
7575x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog