Help opa (87) met het herstellen van zijn huis

Help opa (87) met het herstellen van zijn huis
Ben van der Wijngaart
Deel deze actie via:

Het huis en stal staan op instorten, vooral het dak is er slecht aan toe. Geld om te herstellen is er door de droogte niet.

 

SAMEN KUNNEN WE OPA HELPEN!   

Opa is nu 87 jaar oud.
Hij woont al zijn hele leven in een klein dorpje in het Rif gebergte, eerst met zijn vrouw en kinderen. Zijn vrouw is een paar jaar geleden overleden en nu woont hij samen met zijn dochter in een huisje op zijn land. 

Hij bewerkt het land en heeft een paar olijven- en vijgenbomen, daar moet hij van zien te leven. Ook heeft hij een paar schapen en kippen. Door het steeds droger wordende klimaat is de opbrengst van zijn bomen steeds minder.   

Het huis van opa
Zijn huis en de stal staan op instorten, vooral het dak is er slecht aan toe. Het is gebouwd van gedroogde modder en houten palen. 

Geld om alles te herstellen is er niet. Vandaar dat wij een inzameling willen starten om de noodzakelijke reparaties te kunnen laten uitvoeren.   

Werkzaamheden:
- Nieuw dak
- Nieuw schuurdak
- Nieuwe voordeur
- Diverse kleine reparaties aan huis en schuur     

“Door de klimaatverandering zie je de gewassen snel achteruit gaan. Mede hierdoor kan ik mijn huis en schuur niet repareren.”
Opa, Rif gebergte, Marokko -   

Samen kunnen we meer!
De solidariteit van mensen uit de Marokkaanse gemeenschap is  hartverwarmend. Hulp is ontzettend hard nodig, want het huis gaat snel achteruit. Jouw gift zorgt ervoor dat we Opa snel kunnen helpen met de reparaties aan het huis en andere noodhulp.  

Deel in je netwerk / vrienden / familie
Wil je vrienden, familie en collega’s vragen om ook te doneren? Dit kan makkelijk door deze website te delen via WhatsApp bijvoorbeeld.  

Alvast bedankt!     
 

 


Actuele foto van opa hebben we op dit moment niet voor handen. Deze foto lijkt wel heel erg op opa maar is niet opa zelf. De juiste foto van opa voegen we zo snel mogelijk toe.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 05-09-2022 gestart
915x bekeken

Actie georganiseerd door:

Ben van der Wijngaart

Ben van der Wijngaart

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 05-09-2022 gestart
915x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog