Help Shereen en haar kinderen herenigen.

Help Shereen en haar kinderen herenigen.
Ann Suelze
Deel deze actie

De kinderen van Shereen werden op 1 augustus 2020 door de vader ontvoerd naar Egypte. De advocaten-kosten lopen op.

31 donaties
€ 835 van € 8.000 ingezameld

Toen Shereen in 2020 de scheiding aanvroeg, bedacht haar ex een plan om haar op de ergst mogelijke manier te raken, …. met haar kinderen. (6 jaar en 8 jaar) Op 1 augustus 2020 raakte hij met een smoes binnen in haar huis, vond een manier om haar te verdoven en ontvoerdde de kinderen naar Egypte. Hij had dit zorgvuldig voorbereidt. 

Shereen sprak de kinderen in de maand augustus een aantal keer via whattsapp, maar sinds 6 september 2020 heeft ze niets meer van hen vernomen. 

Er zijn geen verdragen tussen België en Egypte omtrent dergelijke zaken, dus Shereen werd van het kastje naar de muur gestuurd. 

In december 2020 moest haar ex naar België komen om papieren te regelen en werd hij gearresteerd. De kinderen bleven achter in Egypte, we kwamen er na een tijdje achter dat ze bij zijn familie verbleven.  

De vader weigerde maanden om mee te werken met het onderzoek en om papieren te tekenen met daarin toestemming om de kinderen naar België te laten reizen. (Hij had nl in Egypte gezorgd dat hij het hoederecht had en een reisverbod voor de kinderen laten installeren. )

Onlangs (april 2022) kreeg de moeder van Shereen in Egypte het hoederecht over de kinderen toegewezen, maar toen de politie de kinderen ging halen, bleken ze verplaatst te zijn. We hebben nu opnieuw geen idee waar de kinderen zijn. 

Omdat we op 2 fronten vechten, zowel hier als in Egypte lopen de advocatenkosten enorm op… Shereen doet haar best, maar kan het onmogelijk alleen betalen. Vandaar deze crowdfunding … in de hoop dat we allemaal een klein aandeel zullen hebben in de hereniging van Shereen en haar kinderen. 

Als je niet in staat bent om te doneren, deel dan de actie en neem haar mee in je gebeden.

Voor vragen mag je mij altijd contacteren … zie de contact-knop

https://www.hln.be/hasselt/man-opgepakt-die-hasseltse-kinderen-naar-egypte-ontvoerde-ik-hoop-mijn-kinderen-snel-weer-terug-te-zien~a7e786df/

https://www.hln.be/hasselt/ouders-laten-bemiddelen-werkt-het-snelst-hasseltse-van-wie-de-kinderen-zijn-ontvoerd-wacht-mogelijk-maandenlange-procedure~abaeb3b1/176551756/

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 10-05-2022 gestart
1427x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd door:

Ann Suelze

Ann Suelze

31 donaties
€ 835 van € 8.000 ingezameld

Donaties

 
Toon alle donaties
op 10-05-2022 gestart
1427x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

In de media

Man riskeert 4 jaar voor ontvoering van eigen kinderen: “Hij zit nog liever in de cel dan dat zijn kinderen naar huis gaan”

22 Jul 2021

ANTWERPEN/HASSELT - De 49-jarige Khaled A. werd donderdagochtend het vuur aan de schenen gelegd in de correctionele rechtbank. Volgens het parket heeft de man op 1 augustus vorig jaar zijn twee kinderen zonder toestemming weggehaald bij hun moeder Shreen Issa (39) om vervolgens op een vliegtuig naar Egypte te stappen. Sindsdien heeft hun moeder hen enkel nog op foto’s gezien. “Het is schrijnend dat beklaagde de kinderen gebruikt als pressiemiddel tegen hun moeder.”

PZC

Man opgepakt die Hasseltse kinderen naar Egypte ontvoerde: “Ik hoop mijn kinderen snel weer terug te zien”

15 Dec 2020

HASSELT - Een 48-jarige man die zijn kinderen in augustus ontvoerde en meenam naar Egypte, is opgepakt. Hij kwam terug naar ons land omdat hij voor de rechtbank moet verschijnen, maar werd meteen gearresteerd. De 38-jarige moeder uit Hasselt van de twee kinderen, sloeg in augustus een noodkreet en was radeloos. “Ik wil dat deze hel stopt en mijn kinderen terug", reageert Issa Shreen. De kindjes zitten nog steeds in Egypte. 

HLN

“Ouders laten bemiddelen werkt het snelst”: Hasseltse van wie de kinderen zijn ontvoerd wacht mogelijk maandenlange procedure

24 Sep 2020

De Hasseltse Shereen Issa (38) wier kinderen zijn ontvoerd door haar ex-man, heeft Child Focus ingeschakeld. Haar kindjes van 4 en 6 jaar zitten sinds 1 augustus in Egypte. Bemiddeling tussen de ouders is vaak onhaalbaar, maar zou wel het snelste resultaat opleveren. “Anders zitten we aan een procedureslag van 1,5 jaar”, zegt Stephan Smets van Child Focus.

HLN