Help Taiga om weer normaal te lopen op zijn vier poten zonder pijn!

Help Taiga om weer normaal te lopen op zijn vier poten zonder pijn!
Deel deze actie

Taiga heeft Patellaluxatie graad 3 aan beide achter poten.

28 donaties
27%
€ 840 van € 3092 ingezameld

In 2014 is Taiga in mij leven gekomen. Taiga is een bijzondere witte chihuahua van 7 jaar oud. Het is een zeer lieve hond met een enorm zachte karakter. Houd van mensen en andere dieren. 

Al een jaar lang heeft hij klachten aan zijn gewrichten. Na twee bezoeken aan verschillende dierenartsen. Werd er geconstateerd dat hij artrose heeft zelfs na een röntgenfoto in zijn linker voorpoot. Hij kreeg meerdere keren pijnstillers op een hogere dosis. Helaas werkte dat niet en bleef hij, maar steeds meer en meer  bijten in achterpoten tot kale plekken aan toe. Ik zag dat het beestje ondanks de hoge dosis pijnstillers toch enorm veel pijn had. 

Ik kreeg het niet over mijn hart om het hierbij te laten. Ook klopte er iets niet in mijn ogen. Ik had geen goed gevoel en wilde toch nog als derde optie naar het dierenziekenhuis in Utrecht. Daar viel gelijk een arts op dat hij erg stijf op zijn achterpoten loopt. Er is toen met een roesje röntgenfoto's gemaakt van zijn achterpoten. Uit het onderzoek bleek dat hij geen artrose heeft, maar Patellatuxatie graad 3 in beide achterpoten. Ik voelde mij enorm in de maling genomen. Na 2 bezoeken aan verschillende dierenartsen hebben 2 dierenartsen nooit goed onderzoek gedaan, kosten gemaakt die niet terecht waren. Hij werd, behandelt voor iets wat hij niet heeft en niet werkte. De pijn waarmee hij langer loopt is alleen maar erger geworden. Gedachtes gaan door je hoofd heen, wat als ik eerder hem kon helpen, dan had hij minder lang pijn gehad. Dat je dierbare maatje al zo lang met pijn loopt maakt mij enorm verdrietig. 

Wat houd Patellaluxatie in:

De knieschijf ofwel patella ligt normaal gesproken in een kraakbeensleuf aan het onderste gedeelte van het bovenbeen. Bij patellaluxatie schiet deze van zijn plaats (naar binnen of naar buiten). De knieschijf heeft een belangrijke functie in het mechanisme van de kniebuiging. Bij een luxatie van de knieschijf valt deze functie weg. Daardoor kan de hond niet meer goed op dit poot steunen.

Bij een patellaluxatie heb je 4 soorten graden. Taiga heeft graad 3 dat houd in:
De knieschijf is permanent geluxeerd, wanneer de knieschijf weer in de goede positie gezet wordt schiet deze er vanzelf weer uit. De kraakbeensleuf is ondiep of zelfs afgevlakt. De poot wordt wel belast, maar staat vaak in doorgebogen positie.

Om Taiga pijnloos nog te laten genieten van het leven is er maar één oplossing mogelijk en dat is een operatie aan beide achter poten. De operatie kost €1546,06 per poot dat houd in dat de gehele operatie voor twee poten €3092,12 is. Verder is hij gezond en is de kans van slagen met z'n operatie 99%.

Ik voel mij erg machteloos omdat ik dat geld zelf niet heb. Ik wil mijn dierbaar maatje helpen. Ik hou ontzettend veel van hem, hij betekend alles voor mij. Het is mijn steun en toeverlaat! Chihuahua's kunnen zo 20 jaar worden. 
Hij is nog erg jong en heeft nog een heel leven voor hem. Ik zou het erg fijn vinden en enorm waarderen als andere mij kunnen helpen en steunen om de operatie te kunnen betalen en hem pijnloos van het leven te kunnen laten genieten. Elke beetjes helpen! Ik zal de rest van mijn leven andere dankbaar zijn! Dieren zijn afhankelijk van hun baasjes. Elk dier verdient om van het leven te kunnen genieten, geen pijn te voelen en goed behandelt te worden. Ondanks ik het geld niet heb hoop ik dat het lukt via deze weg. 

Daarom vraag ik om hulp. Help Taiga en mij! Om samen nog jaren te genieten van elkaar!

 

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 09-05-2021 gestart
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd door:

Jovanna Maric

Jovanna Maric

28 donaties
27%
€ 840 van € 3092 ingezameld

Donaties

 
Toon alle donaties
op 09-05-2021 gestart
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog