Help the girls in Lamin!

Help the girls in Lamin!
Feline Van Veen

Voor het renoveren van het lokaal waar de meisjes zèlf duurzame maandverbandjes kunnen maken!

 

Hoi !! 
Inmiddels wonen Maud en ik nu ongeveer twee maanden in Gambia! Wij hebben de tijd van ons leven en kunnen hele waardevolle dingen doen. Een van die dingen is het opstarten van een “sewingclass”! Dit lokaal zijn wij aan het renoveren zodat de meisjes van de Babylon school hier kunnen leren wat een kledingmaker doet (veelvoorkomend beroep). Daarnaast leren zij, van een van de leerkrachten, hoe zij zelf duurzame maandverbandjes kunnen maken. Dit doen ze met verschillende stoffen Die aan elkaar worden genaaid en worden bevestigd met een knoopje. 
Dit is een ontzettend belangrijk gegeven, de meisjes hier gaan namelijk niet naar school wanneer zij ongesteld zijn. Dit omdat zij geen geld hebben voor maandverband…

Het geld wat wordt gedoneerd wordt gebruikt voor de inrichting van het lokaal: kasten, stoelen, tafel, etc. En voor alle materialen: naalden, draad, naaimachine, stoffen etc Het geld dat overblijft zullen wij doneren aan de school (en families in de buurt) om kinderen te sponsoren en materialen te kunnen kopen voor het project.  

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 09-04-2023 gestart
692x bekeken

Actie georganiseerd door:

Feline Van Veen

Feline Van Veen

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 09-04-2023 gestart
692x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog