Help Tristan weer rennen

Help Tristan weer rennen
Deel deze actie

Tristan zijn knieschijf ligt eruit. Dit is gebeurd door onbekend trauma uit zijn al niet zo'n fijne leven in Spanje.

0 donaties
€ 0 van € 2500 ingezameld

Doneer Zet deze actie in gang en wees de eerste die deze actie steunt!

Dit is Tristan, een 3,5 jarige Galgo reu. Tristan was net een week in Nederland om een mooie toekomst tegemoet te gaan. In Spanje komt hij uit vreselijke omstandigheden. Helaas kwam ik ( zijn opvangmama)  er snel achter dat hij niet goed liep. Sterker nog, na een paar dagen liep hij op 3 poten. Na meerdere dierenartsbezoeken en uit eindelijk foto's bij de verwijskliniek in Bergen op Zoom zagen wij iets vreselijks..

Tristan zijn complete knieschijf lag eruit. Er was veel artrose te zien op de foto's. Wellicht is dit door trauma ontstaan in Spanje.  Dit verklaarde zijn pijnscheuten , wat hij liet merken door te janken. Arm ventje had veel pijn. 

Een schok voor zowel mij als zijn Nederlandse Stichting.  Wie had dit kunnen bedenken? De foto's en de bijbehorende operatie kosten een aardige duit. Dit bedrag heeft veel impact op een stichting , zeg maar gerust een aardige domper. En dan zijn we er nog niet. Tristan heeft een bijna onmogelijke dunne huid en geen bespiering.  Dat maakt dat de pinnen in zijn poot er weer uit gehaald moeten worden. Tristan moet dus na een aantal weken weer onder het mes en ook dit gaat heel veel centjes kosten. 

Vandaag , 11 maart 2021 is Tristan geopereerd.  De operatie is goed gegaan, maar hij heeft heel veel pijn. Zijn kommetje waar normaal gesproken de knieschijf in moet was al volledig weg. De arts heeft zn knieschijf een aardig eind moeten opschuiven , verder dan als bij andere honden. Dit veroorzaakt enorme spierpijn , want het is allemaal opgerekt. 

Ik ben met bergen pillen naar huis gestuurd en Tristan moet nu langzaam revalideren. Wellicht is na zijn hele traject ook nog Fysiotherapie nodig. Zijn verwachting is wel heel mooi! Hij kan namelijk hierna weer lopen , spelen en rennen. Dat is tenslotte wat windhonden het liefste doen . 

Stichting Hobodogs kan heel goed jouw steun gebruiken.  Help jij Tristan weer lopen ? Help jij hem eindelijk genieten van een wel verdiend pijnloos leven ? Onze dank is groot! 

(De foto is gemaakt net na zijn operatie. Hij moest goed warm blijven , vandaar de warme jas en kleden) 

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 11-03-2021 gestart
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd door:

Nienke  Melissen

Nienke Melissen

0 donaties
€ 0 van € 2500 ingezameld

Doneer Zet deze actie in gang en wees de eerste die deze actie steunt!

Donaties

 
Toon alle donaties
op 11-03-2021 gestart
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog