Hulp gevraagd voor de operatie van Tommy!

Hulp gevraagd voor de operatie van Tommy!
Joffrey Maasland

Onze 8 maanden oude pup Tommy moet worden onderzocht op een LPC.

 

Hulp gevraagd!

Onze 8 maanden oude pup Tommy moet worden onderzocht op een LPC. Dit wordt niet vergoed door de verzekeraar, omdat dit een erfelijke aandoening is. 

De totale kosten voor deze behandeling worden geschat op € 1.100 en dit bedrag hebben wij helaas niet voorhanden. Daarom willen wij jullie vragen om een bijdrage, zodat Tommy nog lang en zonder pijn bij ons gezin kan blijven! 

Wie is Tommy en wat heeft hij nodig? 

Tommy is geboren op 1 mei 2021 en is half labrador, half bully. Momenteel ervaart hij erg veel pijn bij het lopen en loopt zelfs kreupel!

Waarschijnlijk heeft hij last van een LPC. Hij moet hierop worden onderzocht bij de Specialistische Dierenkliniek Utrecht. Daar zal een CTscan worden uitgevoerd en een consult plaatsvinden. De totale kosten hiervoor bedragen € 1.100.

Wat is een LPC en waarom wordt dit niet vergoed? 

Door een LPC ervaart een hond heel veel pijn bij het lopen en kunnen zij op termijn zelfs kreupel worden. Een LPC (Los Processus Coronoideus) is een aandoening waarbij een stukje kraakbeen met bot los in in de elleboog liggen. Hierdoor raakt het gewricht geïrriteerd en ontstoken waardoor er artrose ontstaat en de gewrichten beschadigen. 

Als de LPC in het eerste levensjaar wordt vastgesteld is het heel goed te behandelen omdat er dan nog geen artrose is ontstaan. Een jonge hond herstelt hier dus goed van. Wij hebben nog alle kans om Tommy te helpen! 

De LPC wordt niet vergoed door de verzekeraar, omdat aangeboren aandoeningen niet binnen de dekking van de verzekeraar vallen. Het maakt niet uit dat wij bij het ingaan van de verzekeraar niet op de hoogte waren van Tommy's aandoening en geheel te goeder trouw waren. Wij moeten dit dus helemaal uit eigen zak betalen.

Wij hopen dat jullie ons kunnen helpen. Alvast namens het hele gezin hartelijk bedankt voor de bijdrage, steun en liefde! 

Joffrey, Lidy, Luan en Yasmine

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 02-01-2022 gestart
2217x bekeken

Actie georganiseerd door:

Joffrey Maasland

Joffrey Maasland

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 02-01-2022 gestart
2217x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog
 
Andere acties in: Dieren
Misbruik melden