Hulp is nodig voor de wederopbouw van ons leefgebied in Suriname!

Hulp is nodig voor de wederopbouw van ons leefgebied in Suriname!
Frank  Perré

Er is hulp nodig voor de wederopbouw van ons leefgebied in het binnenland van Suriname nadat dit is verwoest door water.

 
€ 0 ingezameld

Lieve sympathieke mensen, mijn naam is Frank,

Door hevige regenval in 2020 en 2021 in Suriname zijn wij als familie veel kwijt geraakt. 

We hebben vaker te maken gehad met regen maar door de klimaatverandering is het nog nooit zo erg geweest. Wij zijn opgeroeid in het regenwoud en wij hebben geleerd hoe om te gaan met het water. Alleen door hevige bomenkap en winning van goud, liggen er veel gebieden open en heeft het water de mogelijkheid om hoger te stijgen dan ooit te voren. 

Ik spreek namens mijn gehele familie en wij behoren tot de inheemse indiaanse bevolking van Suriname. Wij willen graag geld inzamelen voor het redden van ons leefgebied in Cassewinica dat ligt in het binnenland van Suriname. De vernietigende schade die het water heeft veroorzaakt na de overstromingen in Suriname is niet meer te overzien. Het gaat om onze ouderlijke grondgebied genaamd plantage Roseland. Plantage Roseland is een van de vele plantages die ooit waren opgericht in het historische verleden van Suriname. Dit stukje cultureel erfgoed is deels ook onze ouderlijke grondgebied en de familie nalatenschap. Het is voor ons van onschatbare waarde dat we onze geschiedenis en cultuur kunnen redden en behouden zodat we dit weer kunnen meegeven aan onze kinderen en aan een ieder die ooit terug wilt gaan naar de kern van zijn roots. Wij vragen om hulp omdat zonder jullie donaties het voor het gebied uitzichtloos blijft en wij niet kunnen rekenen op hulp vanuit de Surinaamse regering.

https://youtu.be/PUHO73t7sz4

Dit zijn de doelen waar de donaties heen zullen gaan.

1. Het gehele grondgebied moet voor ons in kaart worden gebracht met een landmeter. 

2. Wij moeten we alles gaan droogleggen en de overwoekerde gebieden schoon maken.

3. Om het gebied te bereiken hebben we boten nodig en middelen om wegen aan te leggen en een haven te bouwen voor de boten. 

4. Wij willen we het gebied toegankelijk maken zodat er infrastructuur kan komen. Met toegankelijke wegen en looppaden kunnen we  beginnen aan de wederopbouw van ons dorp.

5. Als het gebied verkaveld is en open willen wij een kampement opzetten. 

Stroom en verlichting zal moeten worden aangelegd. En zo ook een goede watervoorziening. 

6. Ook zal er een gedeelte omheiningen moeten worden geplaatst voor de fauna  deze  bosrijke omgeving. 

7.  De vele uren en mankracht die nodig zijn voor zo'n grootschalig project is moeilijk voor ons om te bolwerken dus vandaar dat we graag professionele bedrijven willen inhuren met behulp van donaties.

Met een verzonken en optimistisch hart willen wij jullie vragen om aub te doneren zodat we kunnen werken aan het wederopbouwen en het behouden van dit stukje ongerepte natuur.

Het rijke flora en fauna in gebied moet worden gewaarborgd. En worden overzien door onze mensen die heel veel liefde hebben voor hun thuisfront. 

Wij zullen ervoor zorgen dat alle donaties gaan naar deze bovenstaande doelen.

En zullen alle die doneren op de hoogte worden gehouden van onze voortgang. Dit zal te zien zijn via een speciaal gemaakte social media kanaal. 

Onze dank is bij voorbaat al groot. 

Zoals wij zeggen in Surinaams Grantangi

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 22-09-2021 gestart
3581x bekeken

Actie georganiseerd door:

Frank  Perré

Frank Perré

 
€ 0 ingezameld

Donaties

 
Toon alle donaties
op 22-09-2021 gestart
3581x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog