Hulphond in opleiding

Hulphond in opleiding
Frouke Van landeghem

Ik ben Frouke 17 jaar en ik heb PNEA,PTSS en ASS. Max is mijn een hulphond in opleiding bij VZW Kwispelhelden.

 

 

hoi ik ben frouke  

 

We doen deze crownfunding voor mijn hond Max zijn opleiding als hulphond. 

De opleiding gebeurd bij de VZW Kwispelhelden hoofdzetel te Weteren en training te Merelbeke. 

Ik loop ontzettend vast in het leven. Mede door mijn psychische problematiek. Ik ben gediagnostiseerd met CPTSS, PNEA (door een trauma), Autismespectrum en Chiari Malformatie. Ik heb elke dag aanvallen en is zeer belastend voor mijn lichaam. Max is voor mij een enorme hulp omdat hij mij door mijn aanvallen helpt. Een aanval met Max bij mij duurt enkele seconden maar een aanval zonder Max kan zeer lang duren tot wel 40 minuten. Ook signaleert Max mij als ik een verhoogde hartslag, hartkloppingen heb of hyperventileer. In drukte en als ik teveel stress heb is Max ook een grote steun zelfs als ik door de aanvallen in mijn rolstoel moet zitten doordat mijn lichaam op is. Ik ben dan ook blij dat we de kans hebben om Max deze opleiding te kunnen laten doen maar dit kost wel een bom geld daarom deze crowdfunding. Bedankt om dit lezen en eventueel te steunen. Groetjes Frouke. 

 

 

 

 

pnea staat onder  psychogene niet-epileptische aanvallen ik krijg een pnea aanval door stres niet simpel omdat ik ook cptss heb maar ook door flitsen en niezen ook door meerdere trauma's dat zijn soort epilepsie aanvallen 

ptss staat onder Complexe posttraumatische-stressstoornis Bepaalde gebeurtenissen kunnen diep ingrijpen in uw leven. Wanneer je meerdere traumatische ervaringen hebt gehad, dan kan er sprake zijn van een complex trauma, complexe PTSS genoemd.Bij (complexe) PTSS heb je vaak moeite met het omgaan met emoties en problemen bij het opbouwen en onderhouden van relaties. Herinneringen aan een schokkende gebeurtenis blijven zich opdringen, bijvoorbeeld door angstwekkende herinneringsbeelden en nachtmerries. (Complexe) PTSS kan ervoor zorgen dat je last hebt van slaapproblemen, prikkelbaarheid, woede-uitbarstingen, concentratieproblemen, voortdurende waakzaamheid en schrikreacties. De psychische problemen gaan vaak gepaard met lichamelijk klachten die verband houden met stress.
Wat zijn de symptomen na een complex trauma?Wat is de oorzaak van CPTSS?

chiari malformati staat onderChiari malformatie is een aangeboren afwijkende ligging van de hersenen. Het onderste stukje van de kleine hersenen ligt hierbij niet meer in de schedel, maar reikt tot in het wervelkanaal. De aandoening is genoemd naar dokter Chiari, de arts die dit syndroom beschreven heeft.Het onderste stuk van de kleine hersenen (tonsillen) is tot tenminste 4 mm diep in het wervelkanaal gezakt. Deze verzakking veroorzaakt een blokkade in de circulatie van het hersenvocht en kan soms leiden tot syringomyelie (de vorming van een holte in het ruggenmerg). Het is het meest voorkomende type Chiari malformatie en wordt vaak bij toeval ontdekt. Klachten treden meestal pas op na de leeftijd van 10 jaar.

autisme heb ik ook daardoor kan ik ook niet tegen drukte en dat is al moeilijker met men  ptss 

Met de hulphond hoop ik weer meer dingen te durven. In het openbaar vervoer te gaan, naar school, winkels en nog meer. max kan aangeven wanneer ik veel spanning heb voor dat het te veel wordt. Door mijn autisme heb ik weinig vertrouwen in mensen en voel ik me vaak onveilig in de wereld. Ik heb ook een enorme last van overprikkeling; snel last van geluiden, licht en meer. Ik kan deze dingen moeilijk filteren in mijn hoofd waardoor de pnea aanvallen  het snel overnemen en het niet goed met mij gaat. Wanneer het niet goed met mij gaat helpt max me tot rust te brengen . Door de rust die ik ervaar van dieren raak ik minder snel overprikkeld waardoor ik dan ook minder last heb van ptss . Met max heb ik een maatje, ik ben dan nooit alleen. Hiernaast heb ik een doel om te leven. Ik moet max verzorgen, uitlaten, opvoeden en er mee spelen. Een echte verantwoordelijkheid. De hond geeft mij routine in de dag. 

Het is voor mij een enorme stap om een crowdfunding op te zetten,daarom doe ik dit ook niet voor niets. Ik weet  dat een hulphond mij echt kan gaan helpen, het is een hele grote stap in mijn herstel. Ik hoop dat zoveel mogelijk mensen mij hierin kunnen helpen. Het zou fijn zijn als u dit kan delen. Alvast bedankt!  

 


 

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 29-09-2022 gestart
2703x bekeken

Actie georganiseerd voor:

kwispelhelden

kwispelhelden

Actie georganiseerd door:

Frouke Van landeghem

Frouke Van landeghem

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 29-09-2022 gestart
2703x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog
 
Andere acties in: Onderwijs
Misbruik melden