Kinderen van de steenfabriek, Lahore Pakistan

Kinderen van de steenfabriek, Lahore Pakistan

Kinderen onderwijs geven om zo uit de cirkel van armoede te komen.

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Graag vraag ik je aandacht voor een levens veranderend project voor de allerarmsten.

Aangetrouwde familie in Pakistan is een levens veranderend project in Lahore, Pakistan gestart voor de straatarme kinderen en gezinnen die werken in de steenfabriek. Voor ongeveer 45 kinderen wordt geprobeerd in hun missende basisbehoeften te voorzien. Denk hierbij aan voedsel, kleding en onderwijs. Verder wordt er af en toe een leuke en eenvoudige activiteiten gedaan (bezoekje aan het park) zodat ze even hun situatie kunnen vergeten.

De leefomstandigheden voor de ouders van de kinderen zijn erg zwaar. Ze werken zeven dagen per week in de lokale steenfabriek waar stenen van klei in de buitenlucht worden gemaakt. Dit vindt ook in de zomer plaats waar de temperaturen soms boven de 45 graden komen.

Het is niet ongewoon dat er door ouders van de gezinnen een schuld afbetaald moet worden omdat er geld is geleend voor bijvoorbeeld het dagelijks levensonderhoud of een doktersrekening. De kinderen moeten regelmatig in de steenfabriek werken om extra inkomsten te genereren. De ouders zijn vaak niet instaat om dagelijkse voor eten te zorgen laat staan dat de kinderen naar school kunnen. De armoede blijft zo generatie na generatie in stand omdat de schuld door de lage lonen bijna niet is af te lossen. Door de kinderen voedsel en onderwijs te bieden wordt er doelgericht gewerkt om deze vicieuze cirkel te doorbreken. Scholing betekend een betere baan, een beter zorgt voor een beter inkomen en uiteindelijk dus een beter bestaan.

Na twee succesvolle acties in 2022 wil ik het komende jaar proberen om maandelijks een bedrag van € 200 te doneren om zo dit project structureel te steunen zodat er betere plannen kunnen worden gemaakt.

Dank je wel voor je support.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 28-08-2023 gestart
55x bekeken

Actie georganiseerd door:

Herman van der Wal

Herman van der Wal

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Donaties

 
Toon alle donaties
op 28-08-2023 gestart
55x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog