Kinderfietsen doneren aan straatkinderen Oeganda - fietslessen op scholen

Kinderfietsen doneren aan straatkinderen Oeganda - fietslessen op scholen
Steven Schol

Vrijwilligerswerk via Paxx Global Cycling team - Jonge kinderen fietslessen geven in Oeganda + fietsjes en materiaal doneren

 

Na een succesvolle editie in Gambia 2023, gaan we in maart 2024 naar Oeganda om jonge kindjes op straat + in de scholen te helpen aan een kinderfietsje + te leren fietsen. Voor ons normaal, voor hun iets dat hun leven kan veranderen. 

In de schooltjes worden fietslessen georganiseerd in samenspraak met de lokale leerkrachten. Kinderen krijgen de kans om de fiets te leren kennen en vaak voor de eerste keer op een fiets te kruipen. De bedoeling is dat de school later regelmatig ook zelf fietslessen organiseert met gedoneerde kinderfietsen. 

PaxX-Global Cycling heeft zich altijd tot doel gesteld om via fietsprojecten de leefwereld te verbeteren van mensen wereldwijd. Kinderen en jongeren leren fietsen vergroot hun kansen op een beter leven. Vooral vrouwen die fietsen, gaan nu met de fiets naar een waterbron, en brengen zoveel meer en sneller water mee. Of gaan ze naar de markt met een volgeladen fiets om hun waren te verkopen. De fiets brengt ze op plaatsen waar ze anders nooit zouden komen, en leert hen de wereld om zich heen te ontdekken. Vooral voor kinderen is dit essentieel.

Graag brengen we ook het wielrennen onder de aandacht bij de lokale bevolking. Er worden wedstrijden georganiseerd met prijsuitreikingen. Volwassen talenten kunnen via de ploeg opgepikt worden om in België hun kansen te benutten.

De toegang tot de wielersport is vaak een opstap naar een hogere levensstandaard. De jonge renner of renster proeft van het groepsgevoel in clubverband, leert discipline en doorzettingsvermogen en maakt zich de kunsten eigen van het onderhoud en de herstelling van fietsen. Op termijn ontstaat hier ook werkgelegenheid als fietsmonteur of mechanieker.

We investeren voor hun in fietskledij, fietsmateriaal, verplaatsingskosten, etc.... maar alle hulp is nog welkom. Vele onderdelen en materialen voor fietsen zijn in Afrika nog steeds moeilijk of niet verkrijgbaar. Ons team in Oeganda willen we daarom ondersteunen met noodzakelijke spullen zoals helmen, kettingen, drinkbussen en diverse fietsonderdelen. Wat lokaal verkrijgbaar is, wordt daar gekocht. De rest zenden we vanuit ons land naar ginder.

 

337658379 689972656152265 2667201612376081741 n

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 13-08-2023 gestart
281x bekeken

Actie georganiseerd door:

Steven Schol

Steven Schol

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 13-08-2023 gestart
281x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog