Kom in beweging voor een basisschool in Bosnië

Kom in beweging voor een basisschool in Bosnië
F Miskic

Een basisschool in Bosnië helpen met gymzaalrenovatie zodat kinderen weer kunnen veilig sporten.

 

Kom in beweging voor een basisschool in Bosnië! 


Begin jaren tachtig, nu 40 jaar geleden , is in het Bosnische dorp Liskovac (voormalig Joegoslavië) een openbare bassischool gebouwd. De school staat vanaf het begin al bekend om de goede kwaliteit van het onderwijs met betrokken leerkrachten. De school is erg belangrijk voor Liskovac en omliggende dorpen; naast het onderwijs vinden er ook veel sociale activiteiten plaats. Jong en oud gingen er graag naartoe voor theatervoorstellingen, folklore, sport, kennis competities en vele andere leuke en leerzame evenementen.  

De opgelopen schade door de oorlog in 1995 moest met een minimum aan middelen worden herstelt. Een groep oud leerlingen, die nu in Nederland wonen, bevestigen dat en vormen nu gezamenlijk een actiegroep om de gymzaal van de school weer bruikbaar te maken. De gymzaal kon door gebrek aan financiële middelen nauwelijks onderhouden worden en is hierdoor geen veilige omgeving meer voor kinderen om te sporten. 

De fundering van de vloer is grotendeels doorgerot, elektra installatie en verlichting is er slecht aan toe. De grote glazenwand is beschadigd en zit vol met scheuren. Als het regent is er lekkage; het glas kan elk moment instorten. Buitenmuren dienen gesaneerd te worden en een stukje dak is dringend aan vervanging toe. Vanzelfsprekend kan de gehele locatie ook een goede lik verf gebruiken: niet alleen uit esthetisch, maar zeker ook uit hygiënisch oogpunt. 

Laten we samen in beweging komen en ervoor zorgen dat kinderen weer veilig kunnen sporten op school en volwassenen weer naar een evenement kunnen gaan.  Om dat voor elkaar te krijgen hebben we een minimumbedrag van 30.000 euro nodig. Helpt u mee?  Elke donatie is welkom en wij zijn u enorm dankbaar daarvoor.

Wilt u steunen door het aanbieden van bouwmaterialen of sponsoren met uw bedrijf? Neem vooral contact op!

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 15-06-2022 gestart
2264x bekeken

Actie georganiseerd door:

F Miskic

F Miskic

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 15-06-2022 gestart
2264x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog