Maaltijdboxen voor kwetsbare ouderen in Pangandaran

Maaltijdboxen voor kwetsbare ouderen in Pangandaran
Anita Tax

In Indonesië is geen AOW of andere voorziening voor ouderen. Ze zijn aangewezen op zorg van hun kind(eren) of de gemeenschap.

 

In maart 2020 zijn we gestart met het verspreiden van 200 maaltijdboxen per week, steeds in verschillende kampongs binnen het regentschap Pangandaran op West-Java, Indonesië waardoor we een goed beeld hebben gekregen van waar de meest schrijnende gevallen zich bevinden: ouderen die onze hulp hard nodig hebben!

We komen nog steeds, vaak via via of door aanwijzingen van de dorpsoudsten, nieuwe behoeftige ouderen tegen. Iedere week bereidt warung Dapoer Selera 200 voedzame maaltijden welke vervolgens door ons team worden uitgedeeld. 

Het project maaltijdboxen is zoveel meer als alleen het uitdelen van maaltijden aan de ouderen. Het is een arm om iemand heenslaan, een praatje maken en gezien worden.

In 2022 hebben we in totaal 9.800 maaltijdboxen kunnen uitdelen in 24 verschillende kampongs. In 2023 waren dat er 8.600. 

We willen deze actie ook dit jaar, 2024, voortzetten maar daar hebben we JULLIE HULP bij NODIG! 1 maaltijd box = 1 euro (dit is inclusief vervaardiging, verpakkingsmateriaal en distributie). 

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 13-03-2024 gestart
35x bekeken

Actie georganiseerd voor:

Stichting Meraih Bintang

Stichting Meraih Bintang

Actie georganiseerd door:

Anita Tax

Anita Tax

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 13-03-2024 gestart
35x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog