Marathon actie voor Huntington

Marathon actie voor Huntington

Op 14 april loop ik de Marathon van Rotterdam voor een speciaal doel: de Ziekte van Huntington.

 
€ 0 ingezameld

Huntington is een neurologische ziekte met symptomen van zowel Alzheimer, ALS en Parkinson. De ziekte is erfelijk. Een drager van het gen heeft 50% kans de ziekte aan kinderen door te geven. Voor Huntington bestaat op dit moment geen medicijn. Erf je de ziekte, dan erf je een onvermijdelijke aftakeling met dodelijke afloop.

Maar het is voor (jongere) gendragers niet te laat. De wetenschap komt langzaam dichter bij een geneesmiddel. 

Het doel is de ziekte van Huntington zo snel mogelijk aan banden te leggen met een geneesmiddel. Hiervoor zijn twee zaken nodig:

  1. Geld - Hoe meer onderzoek gefinancierd wordt, hoe groter de kans op een doorbraak. Al het gedoneerde geld gaat rechtstreeks naar onderzoek: De Bontius Stichting LUMC beheert gelden waaruit onderzoeken gefinancierd worden.
     
  2. Aandacht - Hoe meer mensen over de ziekte weten, hoe meer mensen in actie komen en bijdragen aan onderzoek, financiering, beleid en andere vormen van actie.

Daarom dat ik mij graag laat sponsoren tijdens mijn Marathon van Rotterdam. Heel veel dank als je wilt bijdragen, wat enorm wordt gewaardeerd. 

 

Bontius Stichting

De Bontius Stichting is onderdeel van het LUMC (Leiden Universitair Medisch Centrum) en doet onderzoek naar verschillende ziektes. Één daarvan is de Ziekte van Huntington. Onderzoeken naar de Ziekte van Huntington hebben als doel om een medicijn te vinden, dat de ziekte en bijbehorende symptomen tegengaat met uiteindelijk de bedoeling om volledig te genezen van de ziekte. De onderzoeken die de Bontius Stichting uitvoert helpen om de behandeling van de ziekte van Huntington te verbeteren en geven daarnaast essentiële kennis over de processen in het lichaam die leiden tot de ziekte van Huntington.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 30-03-2024 gestart
571x bekeken

Actie georganiseerd voor:

Bontius Stichting

Bontius Stichting

Actie georganiseerd door:

Sjoerd Kuiken

Sjoerd Kuiken

 
€ 0 ingezameld

Donaties

 
Toon alle donaties
op 30-03-2024 gestart
571x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog