Marathon voor Mats Ridderbos, doe mee!

Marathon voor Mats Ridderbos, doe mee!

Mats heeft Ataxia telangiectasia, een zeldzame aandoening waar hij veel zorg voor nodig heeft. Laten we hem daarbij helpen!

 

Vrienden,

Mats heeft Ataxia telangiectasia (AT). AT is een aandoening van de zenuwen en de afweer. Een vreselijke aandoening die hem voor veel uitdagingen zal stellen in een waarschijnlijk veel te kort leven. Uitdagingen waar niet zieken zich geen zorgen over hoeven te maken in het leven. Zo mogen wij ons bekommeren over uitdagingen als het lopen van een marathon. Deze luxe zal Mats waarschijnlijk nooit ervaren. Daarom willen wij op 21 juni de marathon in Tromsø voor hem lopen. Hiermee willen we samen met jullie geld inzamelen voor Mats en de zorg die onze kleine vriend verdient. 

Hieronder nog wat meer informatie over wat Ataxia telangiectasia is.

De klachten van AT beginnen meestal op jonge kinderleeftijd. Zo is hebben ze van kinds af aan moeite om hun evenwicht te houden. Als gevolg hiervan hebben ze moeite met lopen, kunnen ze hun handen minder goed gebruiken omdat die trillen en maken ze bewegingen zonder dit te willen. Daarnaast kan praten en slikken lastig zijn. Ook het afweersysteem werkt vaak minder goed, waardoor er meer kans is op infecties en ziekten zoals verschillende vormen van kanker, met name leukemie en lymfomen.

Bovenstaande is nog maar een greep uit de uitdagingen, voor meer info klik hier, waar mensen zoals Mats met AT mee te maken krijgen. Hierdoor overleven ze meestal helaas maar tot jongvolwassen leeftijd. 

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 03-05-2024 gestart
1153x bekeken

Actie georganiseerd door:

Tom Remijn

Tom Remijn

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 03-05-2024 gestart
1153x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog