Mary en Iris naar Ghana als Vliegende Meubelmakers

Mary en Iris naar Ghana als Vliegende Meubelmakers

Moeder en dochter mogen samen helpen aan een prachtig jongerenproject in Ghana! Sponsors zijn welkom ♡

 

Hoe gaaf: Wij, Moeder (Mary) en dochter (Iris) mogen samen met nog een paar vrijwilligers helpen aan een prachtig jongerenproject van De Vliegende Meubelmakers in Ghana, Afrika!🇬🇭

Het doel van het project is om schoolmeubilair te maken voor vijf (5) achtergestelde scholen in de gemeente Sunyani in de Bono-regio van Ghana. In deze scholen wordt les gegeven aan kinderen tussen de 3 en 17 jaar oud. Vaak hebben deze scholen slecht meubilair en zijn ze overbevolkt met als gevolg schooluitval. Momenteel delen er vier tot vijf kinderen één bureau, wat niet bevorderlijk is voor een gezond leerklimaat in de klas. Maar het ontbreekt de leraren ook aan schoolmeubilair bij het lesgeven. Veel oproepen zijn gestuurd naar de plaatselijke autoriteiten om de situatie te verbeteren, maar zonder resultaat. Nu heeft de school besloten om het probleem zelf aan te pakken met behulp van ons, de Vliegende Meubelmakers.

De Vliegende Meubelmakers dragen tijdens dit project hun kennis over het maken van schoolmeubilair over aan de jongeren van Furniture Aids Children Education. De samenwerking is gericht op wederzijdse kennisuitwisseling.  HCF (Heritage Charity Foundation) zoekt ca. 5 jongeren uit die handig zijn en het houtbewerkingsvak willen leren.

Stichting Gered Gereedschap zorgt weer voor het noodzakelijke gereedschap dat meegaat naar het project. Dit gereedschap blijft achter bij het project als donatie.

Een avontuur wat Mary al van jongs af aan heeft willen beleven, en Iris heeft dit doel nu ook voor ogen. Vanuit haar opleiding tot meubelmaker wordt dit project gestimuleerd.

Maar uiteraard kost dit geld, wij moeten zelf de reis en al het materiaal betalen. Dat is voor Mary €1000 voor de reiskosten en €400 voor materiaal, voor Iris €1000 reiskosten, en €200 materiaal. De andere €200 wordt door het HMC (Hout- en Meubileringscollege) in Amsterdam gesponsord.

Wij hopen dan ook op vele sponsors, om dit voor ons waar te kunnen maken en vooral voor de jongeren daar.

Hoe gaaf is dit om dit samen te mogen beleven!

Wil je meer weten over dit project? kijk dan op https://www.vliegendemeubelmakers.nl/project/334

Ook hebben wij een Instagram account aangemaakt voor als je onze reis wil volgen:) 

@iris.en.mary.naar.ghana of https://www.instagram.com/iris.en.mary.naar.ghana?igsh=dmRzM3VyYjNidjdi&utm_source=qr

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 10-03-2024 gestart
686x bekeken

Actie georganiseerd door:

Iris Droge

Iris Droge

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 10-03-2024 gestart
686x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog