Mindere omstandigheden voor de moeder van de buurt.

Mindere omstandigheden voor de moeder van de buurt.

Financieel slechte situatie, moeder die toch nog alles voor iedereen probeert te doen. Verdient een deftige slaapplaats.

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Mijn moeder woont hier al ongeveer 35 jaar. Ze is sinds het begin echt een moederfiguur geweest voor de buurt. Ze droeg zorg voor kinderen van buren, laat ze regelmatig afkomen en maakt ook veel eten klaar voor iedereen. Altijd denkt ze eerst aan anderen in plaats van haarzelf. We hebben ook familieleden in het buitenland die we op weg hebben geholpen met hun studies en tijdelijke verblijven in afwachting van werk. En andere, oudere familie waar we soms materialen en eten aan doneren. Ook voor mij doet ze financieel te veel. Het blijft soms niet enkel bij familie, ook voor kennissen en anderen in dat derdewereldland probeert ze toch bij te dragen.
Dit allemaal terwijl ze in een oud vouwbed slaapt, sinds onze slaapbank het ongeveer 6-7 jaar begeven heeft. Nieuwe spullen in het algemeen heeft ze al jaren niet gehad. 


Financieel zitten we een zeer lange tijd in een dal (nog lang voor corona), dit zal tegen eind dit jaar wel beter worden. Maar ons huis is in zeer slechte staat en moet dringend gerenoveerd worden. Hier gaan we gezamenlijk voor lenen, ook al hebben we weinig ademruimte. 

Onze kosten de laatste jaren waren door gezondheidsproblemen, allerlei vervangingen in ons huis, onvoorziene kosten zoals een waterlek, een nieuwe wagen (dringend, voor werk en andere verplaatsingen). Ook het lange aanslepen van de visumprocedure van mijn verloofde (nu vrouw) door fouten en miscommunicatie van de overheden hebben mij en mijn moeder heel wat spaargeld gekost.

Mijn slechte situatie komt door mijn mentale staat. Ik ben mijn vader op jonge leeftijd kwijtgeraakt, en werd toen nog gepest, zelfs na zijn overlijden. hierdoor gedroeg ik me zelf soms irritant en werd ik dus nog extra gehaat. Door die populariteitsdip sloot ik me dus af en werd ik verslaafd aan gamen, wat me veel kostte. Alcohol werd ook een verslaving, dus nog extra kosten.

Nu ben ik uiteraard volledig uit dat diepe dal gekropen en ben ik net gelukkig getrouwd. (eindelijk geluk). Maar de financiële situatie is dus nog niet in orde. Mijn moeder heeft alles van de trouw betaald. Ik voel me echt slecht bij alle kosten die ze voor mij moet doen, terwijl zij afziet. Haar uitleg: “aan wie moet ik het anders uitgeven”.

Ik schaam me echt om dit te doen, net als het gewoon moeten accepteren van geld van anderen. Maar voor mijn moeder wil ik dit doorbreken, ze is te goed en verdient het niet om zo slecht te liggen.

Ik zet het doel op 500, ik zal zelf ook nog proberen bijleggen indien nodig (ik werk uiteraard, maar houd gewoon niet overdreven veel over na alle kosten)

Wie doneert en dit wil opvolgen zal ik met plezier foto's bezorgen van de opvolging (foto vouwbed, foto van wat ze doet voor anderen, foto van de eventuele nieuwe zetelbed en haar reactie.)

Ik verwacht ook geen grote bedragen van mensen, als er genoeg 1 of 2 euro kunnen missen komen we er ook!

Ik ga haar of mijn gezicht hier uiteraard niet op de actie posten om vernederingen te voorkomen, maar privécontact om te bevestigen of voor meer info kan uiteraard wel.

Nogmaals, dit is geen Covidarmoede, we zitten al sindsl ang daarvoor in deze situatie, en voor mezelf wil ik absoluut niets!! Alles zal naar mijn moeder gaan, zelfs als er overschot is, dan schenk ik haar nieuw keukengerief, wat ook nodig is!
 

Als deze actie echt niet door de beugel kan zal ik dit ook accepteren en verwijderen.
Maar ik wil mijn moeder gewoon asap het comfort kunnen geven dat ze verdient.

Dat ze geliefd is is al eens bewezen door een inzamelingsactie, opgezet door 1 van de kinderen waar ze regelmatig zorg voor droeg, ook 1 van mijn vrienden, voor een nieuwe wasmachine. Dit is ondertussen al ongeveer 15 jaar geleden
 

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 31-01-2022 gestart
304x bekeken

Actie georganiseerd door:

Kenneth Vercruyssen

Kenneth Vercruyssen

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Donaties

 
Toon alle donaties
op 31-01-2022 gestart
304x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog
 
Andere acties in: Familie
Misbruik melden