Muziek project secundary school Tanzania

Muziek project secundary school Tanzania
Ton Annink

Kansarme jongeren helpen in Tanzania

 

Ik ben Ton Annink, 58 jaar. Als muziekdocent in dienst van het Pius X College Rijssen, stichting Carmel en als coördinator kunstklas muziek in dienst van het stedelijk lyceum Kottenpark in Enschede. Daarnaast ben ik muzikaal leider van theaterkoor Multiple Noise.

In het kader van mijn sabbatical in het najaar 2023 wil ik mij dienstbaar maken aan kansarme jongeren en ga ik naar Tanzania.

Via de Roetgering Foundation ben ik in contact gekomen met de Chaenda Secondary School in Karatu.  Dit is een middelbare school voor kinderen van 11 tot en met 17 jaar. Zo’n 375 tieners krijgen er les. De school heeft een regiofunctie voor kinderen wonend in een straal van 30 kilometer rondom Karatu. De Roetgering Foundation heeft de bouw van een hostel mogelijk gemaakt. Hier hebben 72 meisjes een veilige slaapplaats en een veilig onderkomen. Onder toezicht van de leraren, die zelf ook bij de school wonen.

Afbeelding met kleding, persoon, klas, Onderwijs

Automatisch gegenereerde beschrijving

 

Ik ga hier 4-6 weken naartoe om muziekprojecten op te zetten en coaching te geven aan de begeleiders. Ter plaatse ga ik bekijken welke (muziek)instrumenten en andere middelen een bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van de leerlingen van deze school. Er is beperkt elektriciteit aanwezig. Ik ga onderzoeken of het mogelijk is of er (digitale) leermiddelen op basis van zonne-energie aangeschaft kunnen worden.

Hiervoor ben ik op zoek naar partners en financiële ondersteuning. Tevens ga ik een aantal acties opzetten voor crowdfunding. Zo gaat het Pius X College Rijssen een actiedag organiseren, waar alle leerlingen geld gaan inzamelen voor dit doel, door op ludieke wijze naar school te komen.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 13-09-2023 gestart
390x bekeken

Actie georganiseerd door:

Ton Annink

Ton Annink

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 13-09-2023 gestart
390x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog