Niemand mag dit nog overkomen

Niemand mag dit nog overkomen
Silke De Winter
Deel deze actie

aannemer met frauduleuze praktijken mag niet kunnen blijven door gaan en moet zijn verdiende loon krijgen.

0 donaties
€ 0 van € 8000 ingezameld

Doneer Zet deze actie in gang en wees de eerste die deze actie steunt!

Een verhaal zoals er velen zijn… aannemer voert zeer slecht werk uit, hangt pvc goot en factuureerd aluminium, leverd 88 lopende meter voor afsluiting maar factuureerd 110 lopende… Het dakvenster lekt, de windveren werden onderste boven geplaatst en het waren dan ook nog eens de verkeerde… zo kunnen we nog een tijdje doorgaan.

Onze aannemer leverde voor 10 000€ aan werken bij ons die van zeer slechte kwaliteit zijn. We betaalden reeds 25 000€ aan voorschotten, meerprijsfacturen en uitgevoerde werken. Ik hoor de meeste mensen al denken… dan betaal je toch gewoon niet! Of… je koos zeker de goedkoopste? 

De grote voorschotten werden betaald om alle bouwmaterialen bij de leveranciers te betalen zodat we door de razend snel stijgende grondstofprijzen niet te veel konden afwijken van de offerte prijs. En nee de goedkoopste was hij ook al niet.

Als je dan begint met melding te maken van alles waar gebreken zijn komt hij plots niet meer opdagen, blijken de materialen nergens betaald te zijn en wordt jij ingebreken gesteld voor een nog openstaande factuur…

Na vele opzoekingen, raadplegen van advocaat blijken er al snel vele gedupeerden te zijn in de zelfde regio, blijkt de aannemer al eens veroordeelt te zijn voor frauduleus faïssement en nu terug bezig onder zelfde BTW nr

En dit kan allemaal hier in ons kleine Belgen landje… 

De “beste” oplossing voor ons zelf zou zijn slikken van 15 000€ verlies, nog eens 20 000€ ophoesten om alle slechte werken te herdoen, extra gemaakte schade door aannemer op te lossen en opnieuw materialen te bestellen.

Want procederen heeft geen zin… de kans dat hij faït gaat op het moment dat jij bewezen hebt dat ze jouw geld verschuldigd zijn is heel groot en dan is al het geld dat je in een rechtszaak stopte ook nog eens verloren geld. Dat is ook de ( begrijpelijke) reden waarom hij maar kan blijven door gaan, weinigen hebben nog geld om deze man via de officiële weg op zijn plaats te zetten na al hun eigen schade

Wel voor mij zou procederen wel zin hebben… Niet omdat ik mijn geld dan zal terug zien want die kans is nihil. Maar al de slapeloze nachten, alle miserie van extra schade door lekkende daken, alle depressies die ik andere mensen kan besparen door deze persoon achter de tralies te krijgen zou ik wel nuttig vinden.

wij zelf kunnen nog maar net onze eigen schade dekken/ wonden likken dat we inderdaad geen budget meer hebben voor een proces. En dus zou deze man weer eens vrijuit gaan en dat maakt me zo kwaad en eigenlijk ziek dat ik met deze crownfunding de rechtszaak wil bekostigen…

Ik wil hier zelf geen voordeel uit halen mocht blijken dat er na het proces toch geld gerecupereerd wordt dan willen wij dat opnieuw schenken aan mensen die via deze weg Opzoek zijn naar hulp. 

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 23-06-2021 gestart
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd door:

Silke De Winter

Silke De Winter

0 donaties
€ 0 van € 8000 ingezameld

Doneer Zet deze actie in gang en wees de eerste die deze actie steunt!

Donaties

 
Toon alle donaties
op 23-06-2021 gestart
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog