Nood aan hulphonden

Nood aan hulphonden
Lotte  Vos

Onbetaalbaar voor veel mensen

 
€ 0 ingezameld

Het opleiden van een hulphond kost al snel rond de  25.000 euro en de zorgverzekering vergoedt dit alleen bij mensen die doof of blind zijn, maar er is veel meer nood aan zo een trouwe viervoeter. vaak is het voor veel mensen financieel niet haalbaar een hulphond aan te schaffen 

Er zijn heel veel verschillende soorten hulphonden. Iedere hulphond heeft weer een andere ‘taak’ en helpt zijn baas op een andere manier om het dagelijkse leven leefbaarder te maken. 

1: De geleidehond

Een geleidehond helpt mensen die blind of slechtziend zijn. De baasjes kunnen dan samen met hun hond veilig overal naartoe gaan. De geleidehond leidt zijn baas om obstakels heen die ze onderweg tegenkomen

2: De ADL-hulphond

Een ADL-hond helpt mensen die een lichamelijke beperking hebben. Deze hulphond helpt het baasje dan met de praktische handelingen die je in het dagelijkse leven tegenkomt. Denk bijvoorbeeld aan het helpen met de jas uittrekken, de wasmachine leeg halen of de deur open doen.

3: De diabetes hulphond

Een diabeteshond kan aangeven dat het baasje met diabetes een insult gaat krijgen. Hierdoor kan het baasje alvast medicijnen innemen.

4: De epilepsie hulphond

Een epilepsiehond, ook wel een seizurehond genoemd, kan helpen voor of bij een epileptische aanval van het baasje. Deze hulphonden leren om aan te geven dat de persoon een aanval gaat krijgen, zodat deze medicijnen kan innemen of op het alarm kan drukken. Ook kan de hond geleerd worden de baas in de stabiele zijligging te leggen.

5: De signaalhond

Een signaalhond helpt mensen die een auditieve beperking hebben. Deze hulphond kan bijvoorbeeld een seintje geven wanneer er iemand aanbelt, de wasmachine klaar is of als de baby huilt.

6: De PTSS-hulphond

Een PTSS-hond is een hulphond die ingezet wordt voor mensen met traumatische ervaringen. Denk bijvoorbeeld aan een politie- of brandweerman die tijdens zijn werk een traumatische gebeurtenis heeft meegemaakt. Ook kan dit voor iemand zijn die in zijn privéleven een traumatische ervaring heeft gehad. De hulphond maakt het baasje wakker wanneer deze een nachtmerrie heeft en helpt daarnaast overdag ook wanneer het baasje stress heeft.

7: De hulphond bij autisme

Een autismebegeleidingshond helpt mensen die autisme hebben. Deze hulphonden worden ook vaak ingezet bij kinderen, zodat zij kunnen leren contact te leggen met andere mensen. Maar ook kan het zijn dat het kind aan de hond vastzit, zodat het kind niet zomaar de straat over kan rennen. De autismebegeleidingshond wordt daarnaast geregeld ingezet bij (jong) volwassenen. De hulphond gaat dan overal met het baasje mee naartoe en helpt dan om te zorgen dat de baas minder last heeft van prikkels. Ook kan de hond bijvoorbeeld een uitgang zoeken als het allemaal echt even te veel wordt.

deze honden maken voor veel mensen een verschil daarom zijn de organisaties financieel erg afhankelijk van vrijwilligers, bijdrages en donaties

Dankzij jouw donaties, de vrijwilligers en de trainers kregen al 2.200 kinderen en volwassenen in kwetsbare situaties een assistentiehond.

dank bij voorbaat !  

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 09-07-2021 gestart

Actie georganiseerd door:

Lotte  Vos

Lotte Vos

 
€ 0 ingezameld

Donaties

 
Toon alle donaties
op 09-07-2021 gestart
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog