'Pro-inclusive'- ecoachtiefplein'

'Pro-inclusive'- ecoachtiefplein'
Praktijkschool  de Rijzert

Maak ons schoolplein een fijne uitnodigende plek om te sporten, te chillen, te genieten, samen te zijn!

 

Beste lezer, 

Op onze Praktijkschool in Den Bosch gaan we voor "‘De gezonde school zijn wij’

Deze  boodschap in 5 woorden naar collega’s onderling, leerlingen en externen gebruiken we om de pijlers van een gezonde en bewuste leefstijl te verankeren binnen onze school. Een van onze speerpunten is om gezond leven in het DNA van de school te krijgen. Onze missie is om nu onze leerlingen en ouders een goede basis mee te geven voor een gezonde manier van leven. Dit past vervolgens bij onze visie om onze leerlingen op te leiden tot volwaardige zelfstandige bewuste burgers op het gebied van wonen, werken en vrije tijd.

Om deze gezonde levensstijl in het vizier van de leerlingen te krijgen en te houden zijn we sinds 2015 een ‘gezonde school’ en hebben we een gezonde schoolkantine. We maken met de leerlingen van school in ‘catering’-lessen onze eigen gezonde broodjes en producten, we hebben wekelijks wisselend gratis schoolfruit en regelmatig gratis verse soep in pauzes. Daarnaast hebben we voor de deelgebieden Roken | Alcohol | Drugs, Relaties en Seksualiteit en Sport&bewegen ook de gezonde school certificaten behaald. We zijn erg actief in het aanbieden van verschillende vormen van educatie en activiteiten op deze gebieden ter bevordering van de bewuste en gezonde leefstijl van onze leerlingen. Hierbij hebben we ook veel aandacht voor onze 5e pijler: veiligheid en welbevinden.

Ik betreur het dan ook dat ons ruime schoolplein op het bovenstaande weinig inspirerend en uitnodigend is. Het plein is leeg en wat verouderd. Er zijn basketpalen en we hebben een paar kleine losse goaltjes om neer te zetten.

Onze volgende uitdaging is om het schoolplein aan te pakken zodat het een bruisende plek kan worden om leerlingen op alle gebieden meer bewust en gezond aan te bieden >>Ons doel? het verouderde, saaie schoolplein omzetten naar vergroend, duurzaam, inspirerend, inclusief, sportief uitnodigend plein om te ontmoeten, te pauzeren, te tuinieren, te sporten en te ontspannen. 

Hoe dan? 

  • plaatsen van 2 tot 3 outdoor gym apparaten en het aanbrengen van een multifunctioneel veld van 20 m x 10 m
  • het plaatsen van een callanetics veld
  • het vergroenen van het schoolplein en het aanbrengen van borders, planten, bloemen en een moestuin
  • het verven van banken en picknicktafels in de regenboogkleuren en het aanbrengen van skyline van Den Bosch met de regenboog vlag op een van de muren
  • het creëren van een paar chill-hoeken met outdoor-hangmatten
  • het aanbrengen van een paar kleine uitnodigende overkappingen om het hele jaar door meer comfortabel buiten te zitten, te eten en eventueel les te krijgen

In samenwerking met IVN gaan we een ontwerp maken voor een groen en duurzaam plein. Vanuit de Gemeente, JOGG, GGD, leerlingen, ouders, S-port en wijk wordt het plan ondersteund. 

Wij hopen dat u ook wilt bijdragen aan een bruisend, groen, actief en fijn plein voor onze jongeren!

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 23-03-2022 gestart
1238x bekeken

Actie georganiseerd voor:

Praktijkschool de Rijzert

Praktijkschool de Rijzert

Actie georganiseerd door:

Praktijkschool  de Rijzert

Praktijkschool de Rijzert

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 23-03-2022 gestart
1238x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog