Problemen door schuld zorgverzekering

Problemen door schuld zorgverzekering

Afgewezen voor een baan, nu kans op het verliezen van baan door schuld zorgverzekering.

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Financiële hulp Uitvaartkosten Medische kosten Spenden sammeln

Hoop doet leven, laatste strohalm

Hoop doet leven, laatste strohalm | Geld inzamelen

  DONEER


 

Lieve lezers,

Allereerst bedankt dat jullie mijn oproepje willen lezen. Ik vindt het super eng om aan andere mensen hulp te vragen in deze voor iedereen pittige tijd. 

Maar ik besef ook dat dit mijn laatste redmiddel is. Ik heb alles geprobeerd wat er in mijn macht ligt om het op te lossen. 

Ik heb een schuld opgebouwd bij de zorgverzekering toen ik in een uitkeringssituatie zat. Ik kon als alleenstaande de financiële last niet meer dragen. De vordering is naar het incassobureau gegaan. En er is meer als 1000 euro aan incassokosten/rente bijgekomen.  Ik ben een betalingsregeling aangegaan voor 25 euro in de maand. Ik ben inmiddels vanaf 2017 aan het afbetalen. 

Ondertussen ben ik freelancer geweest. Ik was startende ondernemer.

Ik probeerde een auto te leasen maar door mijn schuld kon ik niet leasen. Vervolgens heeft corona mijn bedrijfje na 5 jaar de das om gedaan. En moest ik verplicht mijn bedrijf stoppen. Ik belande weer in de bijstand. 

Gesolliciteerd bij de overheid maar werd afgewezen op mijn schuld bij  zorgverzekeraar. 

Vorig jaar Juli in baan in loondienst het gekregen. En ik kon weer beginnen met opbouwen. Teminste dat dacht ik.

Afgelopen Oktober ben ik binnen 2 weken mijn huis uitgezet. Een huis waar ik 6 jaar met zoveel plezier had gewoond. Na 4 jaar kreeg ik een nieuwe verhuurder tevens nieuwe eigenaar van het restaurant . 2 jaar lang hebben deze verhuurders niets betaald geen huur. Maar ook geen g/w/l. Dit bleek uit de incasso brieven en deurwaarders brieven die op de deurmat vielen. Waarna ik ben gaan bellen, en erachter kwam. In Juni rechtsbijstand ingeschakeld, ik werd erg onrustig van de situatie. Ik woonde boven het restaurant. En we hadden het zelfde huisnummer. . Ik moest me geen zorgen maken. Ze hadden alles nagekeken. Ik had huurbescherming. Mijn verhuurders moesten vertrekken.E Maanden van stress gingen voorbij. Rechtsbijstand die in gesprek was met pandeigenaar etc. Uiteindelijk beroepte  Pandeigenaar samen met de advocaat zich op dat het geen zelfstandige woning zou zijn. Omdat mijn voordeur niet aan de straat grenste.  Ik stond netjes ingeschreven. Rechtsbijstand bood zijn excuses aan. En wilde een bloemetje sturen. Maar naar welk adres. Ik heb een advocaat moeten inschakelen. Uiteindelijk is een zaak geweest tegen de rechtsbijstand vanwege oa de geestelijke en financiële schade die dit heeft opgeleverd. Ik heb de kosten van de advocaat vergoed gekregen. Maar helaas de rest niet. 

In een half jaar 4x moeten verhuizen. En woon sinds juli in een woning waar ik mag blijven. 

Dit is dan ook de reden dat ik mijn schuld nog niet heb kunnen afbetalen. 

Ik zit op dit moment overspannen thuis. En het is gelukkig niet het ergste. Was het maar het ergste. 

Ik heb een super leuke baan maar verdien niet genoeg om alles recht te trekken. 

Ik heb kwijtschelding afgelopen jaren aangevraagd. Niet gekregen. 

Ik heb geprobeerd het af te kopen is helaas niet gelukt. 

En de schuldsanering kwam ik ook niet direct voor in aanmerking. Daarnaast zou ik er langer last van hebben, invloed hebben, dan dat de hoogte van het bedrag was. 

Ik heb geprobeerd om te kijken voor een saneringskrediet. Of een lening via de gemeente. Maar beide mocht ook niet lukken. 

Ik heb weer geprobeerd een auto te leasen om naar mijn werk te komen. Mijn werktijden liggen buiten het OV. Ik leen nu steeds auto's van familie. Dit leverd enorm veel stress op. 

Ik ben wederom afgewezen op de schuld van het incassobureau. 

Ik heb het enorm naar mijn zin op het werk. En daarom wil ik ondanks dat ik nu aan het reïntegreren ben, nog heel lang daar blijven werken.

Ik wil heel graag van de schuld af. Ik betaal een hoge verzekering  per maand die ook lager kan.  Maar ook mag ik niet wisselen van zorgverzekeraar zolang deze schuld openstaat. 

Vandaar de vraag, wie heeft de financiële ruimte op mij hoop en rust te geven voor de toekomst

Alle kleine beetjes helpen. 

Ik wil jullie uit grond van mijn hart bedanken 

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 10-10-2023 gestart
122x bekeken

Actie georganiseerd door:

Corien *

Corien *

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Donaties

 
Toon alle donaties
op 10-10-2023 gestart
122x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog
 
Andere acties in: Schulden
Misbruik melden