Red Krikke zijn Boot!

Red Krikke zijn Boot!

Oproep tot steun voor Christoph: Help ons geld inzamelen voor zijn geruïneerde boot.

 

Beste lezers,

Onlangs is de 44-jarige Christoph Selderslag, een inwoner van Leuven, zwaar getroffen door een onaangename gebeurtenis. Zijn langgekoesterde droom van het renoveren van een kleine plezierboot is abrupt verstoord door een nachtelijk bezoek van een 34-jarige man uit Nederland, zonder verblijfspapieren. Deze indringer heeft een spoor van vernieling achtergelaten, heeft brand gesticht en tevergeefs geprobeerd de motor te starten. Het is een ware nachtmerrie voor Christoph.

Op de bewuste nacht besloot deze Nederlandse man de boot genaamd "Pinto" te bezoeken. Eenmaal aan boord, consumeerde hij de hele voorraad gekoeld bier, bereidde hij een maaltijd en probeerde hij herhaaldelijk de motor te starten, zonder succes. Uiteindelijk sneed hij de touwen los en improviseerde hij een roeispaan van een losgerukte plank. Na enkele honderden meters liep hij vast aan de oever en wierp hij het anker uit.

De volgende ochtend ontdekte Christoph zijn gestrande boot op dezelfde plek, dankzij camerabeelden van een attente buurman. Samen met deze buur besloot Christoph poolshoogte te nemen. Tot hun grote verbazing troffen ze de indringer nog aan boord aan, liggend te slapen in een T-shirt en broek van Christoph. Binnenin de boot was een spoor van vernieling achtergelaten; de motor en het bestuurderspaneel waren volledig onbruikbaar gemaakt. Overal zag men losgerukte kabels, zelfs tot in het toilet. Glasscherven en lege bierflessen bezaaiden de vloer. En alsof dat nog niet genoeg was, waren er sporen van brand rond het kookvuur. Christoph en zijn buurman beseften dat ze echt geluk hebben gehad, want de schade had nog veel groter kunnen zijn.

Uiteindelijk slaagde het duo erin om de indringer van de boot te verwijderen. De man beweerde aan Christoph dat hij alleen maar een slaapplaats zocht en de boot wilde opruimen. De politie kwam ter plaatse en arresteerde de indringer, die zonder shirt werd afgevoerd. Hij gaf het T-shirt vrijwillig terug, maar mocht voorlopig de broek houden. De man is ondervraagd door de politie en het parket is op de hoogte gebracht. De schade aan de boot wordt geschat op zo'n 10.000 euro door een elektricien, alleen al om de boot weer vaarklaar te maken. Helaas had Christoph nog geen verzekering afgesloten, omdat de renovatiewerkzaamheden nog in volle gang waren.

Nu roepen wij, als gemeenschap, op tot steun voor Christoph. Zijn droom van een gerenoveerde plezierboot is veranderd in een financiële nachtmerrie. Laten we samenwerken om hem te helpen de middelen te verzamelen om zijn boot te herstellen en opnieuw te beginnen. Elke bijdrage, hoe klein ook, helpt Christoph een stap dichter bij het herstel van zijn droom.

Laten we Christoph laten zien dat hij niet alleen staat in deze moeilijke tijd. Samen kunnen we hem de steun geven die hij nodig heeft om zijn droom te verwezenlijken en zijn geliefde plezierboot te herstellen.

Alvast bedankt namens Christoph

Met vriendelijke groet,

Vrienden van Christoph aka Krikke.

https://www.hln.be/leuven/christoph-44-renoveerde-boot-met-hart-en-ziel-maar-een-man-sloeg-zijn-droom-aan-stukken-ik-kan-helemaal-opnieuw-beginnen~a735c9b0/

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 29-08-2023 gestart
592x bekeken

Actie georganiseerd door:

Janosch Nemes

Janosch Nemes

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 29-08-2023 gestart
592x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog