Samen sterk voor Huppertje

Samen sterk voor Huppertje
Vrienden  van Christel

Vrienden van Huppertje organiseert deze actie.

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Meet Christel Hupperts,

Een 47 jarige mama van twee prachtige dochters. Xena (22 jaar) en Cy Jay (21jaar).

Christel is geen ‘gewone’ mama. Ze zorgde namelijk in haar eentje voor de opvoeding van twee prachtige dochters. Iedere alleenstaande ouder weet dat dit geen evidentie is. Zowel organisatorisch als financieel was dit een ware uitdaging die Christel met glans wist aan te gaan. Met plezier zette ze zichzelf op de laatste plek om de meisjes alles te geven wat ze nodig hadden. Na de scheiding gooide Christel bovendien alles in de strijd om het ouderlijke huis van ‘haar meisjes’ te kunnen behouden. Ze was zó trots dat dit gelukt was.

Ondertussen werkte Christel als opvoedster in het buitengewoon lager onderwijs. Haar groot hart had immers nog voldoende plaats om ook zorg en liefde te geven aan deze bijzondere leerlingen en haar collega’s. Een typische karaktertrek van Christel, dat zorgen voor en geven aan. Haar liefde voor de ander lijkt onuitputtelijk. Altijd de ander op de eerste plaats. Of die ander nu een collega, nauwe vriend, familie of verre kennis was. Altijd staat Christel klaar.

Dit breidt zich ook uit naar de dierenwereld. Christel gaf aan haar dochters haar liefde voor de ander en dieren door. Ze zijn samen namelijk een thuis voor tal van dieren die ze een warme thuis willen bieden. Vrienden noemen het al lachend een mini kinderboerderij omdat er zoveel dierenliefde heerst.

Dit lijkt een mooi sprookje over hoe een zachte madame haar plekje veroverde in deze soms harde wereld. Helaas sloeg enkele jaren geleden het noodlot toe.

Immer positieve Christel kreeg de diagnose darmkanker…

Een diagnose met een hevige impact maar Christel bekeek het positief en strijdlustig. Ze zou dit overwinnen. Niet voor zichzelf maar vooral voor haar lieve dochters.

Enkele maanden terug kwam het verschrikkelijke nieuws dat dit verhaal geen happy ending zou kennen. Christel zou niet meer genezen. Het was tijd om te gaan nadenken over de invulling van de tijd die haar nog rest. Een loodzware en oneerlijke denkoefening.

Christel begon een bucket list met allerlei zaken die ze graag nog wou waarmaken. Geen gekke, uitbundige zaken maar vooral kleine momenten van samenzijn die ze nog wou beleven en extra koesteren. Er is echter één grote zorg die in Christel haar hoofd blijft malen…

Wat met haar meisjes? Zullen zij kunnen blijven wonen in hun ouderlijk huis? De plek waar hun mama voor strijdde en waar ze samen zoveel mooie herinneringen maakten? De plek gevuld vol dierenliefde en vol tastbaarheden van hun mama?

Christel bracht alles in orde om dit te garanderen maar stoot nu plots op de absurdheden van de bureaucreatie. De dochters dienen immers €22000 aan successierechten te betalen op het toekomstig nalatenschap van hun mama. Een onmogelijk bedrag voor een jonge studente (die dreigt haar studies te moeten stopzetten hiervoor) en een pas gestarte werknemer.

In plaats van te genieten van de tijd die hen nog als gezin rest, zijn er dus nu vooral zorgen en bekommernissen over het ouderlijke huis. Het huis waar hun mama al die tijd voor gevochten heeft. Het huis waar alle spaarcentjes en extraatjes van Christel naar toe gingen. Allemaal voor haar dochters.

We kunnen dit niet laten gebeuren. We kunnen niet toestaan dat deze meisjes niet alleen hun prachtige mama verliezen maar ook hun ouderlijk huis, hun huisdieren en hun herinnering aan hun mama.

Dus voor één keer laten we Christel niet meer geven en zorgen. We nemen even over. Wij willen nu voor haar zorgen. En aan haar geven. Iets kleins, iets groots, iets.

We willen zoveel mogelijk centjes inzamelen om Christel en haar meisjes te helpen. Zo kunnen we niet enkel helpen om het ouderlijk huis te behouden maar vooral Christel de gemoedsrust geven waar ze zo’n recht op heeft. Zoals Christel altijd sterk was voor anderen, zijn wij nu samen sterk voor haar.

Help jij ook?

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 19-11-2022 gestart
356x bekeken

Actie georganiseerd door:

Vrienden  van Christel

Vrienden van Christel

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Donaties

 
Toon alle donaties
op 19-11-2022 gestart
356x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog