Samen tegen eenzaamheid van ouderen in Nederland

Samen tegen eenzaamheid van ouderen in Nederland

Wij van "Tegen Eenzaam" zamelen geld in voor het nationaal ouderenfonds.

 

Tegen eenzaam is een project gestart door studenten van de Hogeschool Saxion om geld in te zamelen voor het Nationaal ouderenfonds. 

We gaan aan de slag om een maand lang zoveel mogelijk ouderen blij te maken met persoonlijke activiteiten zoals: Een wandeling maken, spelletjes spelen of een goed gesprek voeren. 

In Nederland geeft bijna de helft van de 75-plussers aan eenzaam te zijn. Dit zijn ruim 700.000 mensen in Nederland. Wij willen hier verandering in brengen. We vragen donaties voor het Nationaal ouderen fonds en in ruil hiervoor gaan we met een groep studenten gedurende de maand September met zo veel mogelijk ouderen uit zorgcentra, verpleeghuizen en uit de wijk op stap. We nemen ze mee voor een wandeling in het park of in het bos, we gaan langs om een spelletje te spelen of simpelweg even op de koffie te komen en een luisterend oor te bieden. 

Eenzaamheid

Eenzaamheid is je niet verbonden voelen. Je ervaart een gemis aan een hechte, emotionele band met anderen. Of je hebt minder contact met andere mensen dan je wenst. Eenzaamheid gaat gepaard met kenmerken als negatieve gevoelens van leegte, verdriet, angst en zinloosheid en met lichamelijke of psychische klachten. Eenzaamheidgevoelens kunnen invloed hebben op je gezondheid, welzijn en kwaliteit van leven.

Doneer en help ons om ons doel te bereiken van €1500,- voor het Nationaal Ouderen fonds. Wij gaan aan de slag om nu al een verschil te maken. 

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 06-09-2022 gestart
1721x bekeken

Actie georganiseerd door:

Nicky Schuddebeurs

Nicky Schuddebeurs

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 06-09-2022 gestart
1721x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog